FOLLOW US: facebook twitter

Χρήστος Αγγελόπουλος: «Η προπονητική χρειάζεται γερό στομάχι»

Ημερομηνία: 17-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο ανερχόμενος τεχνικός μιλά για τη σχέση του με το ποδόσφαιρο και το ρόλο του προπονητή

 

Της Νίκης Παφιλιάρη

 

Ο ανερχόμενος Ηλείος προπονητής, Χρήστος Αγγελόπουλος, γεννήθηκε στην Πάτρα στις 14 Αυγούστου 1984 και κατάγεται από το Γούμερο, όπου και μεγάλωσε. Έχει σπουδάσει ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων, εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος και τα τελευταία έξι χρόνια ασχολείται με την προπονητική (κατέχει διπλώματα UEFA C και UEFA D). Έχει αγωνιστεί σε ομάδες της περιοχής, κυρίως στην Α1 Κατηγορία (Αλφειός Επιταλίου, Ατρόμητος Βαρβάσαινας, Κένταυρος Μαγούλας κ.λ.π.). Ως προπονητής, πρόσφατα παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία της Ολυμπιάδας Γουμέρου, την οποία πέρυσι με πολύ χαμηλό μπάτζετ, κατάφερε να κρατήσει στην Α1  Κατηγορία, φτάνοντας έως τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ηλείας.

Ο Χρήστος Αγγελόπουλος μίλησε στη συνεργάτιδα της «Πρωινής», Νίκη Παφιλιάρη, για τη σχέση του με το ποδόσφαιρο, σε ποια στοιχεία δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα ως προπονητής, την προπονητική του φιλοσοφία αλλά και το επίπεδο της Α1 Κατηγορίας.

 

-Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον; Θα σε δούμε σε κάποια άλλη ομάδα;

«Σίγουρα θα ήθελα να συνεχίσω να ασχολούμαι με την προπονητική, αν και χρειάζεται γερό στομάχι, υπομονή και μεγάλες αντοχές. Για την ώρα προσπαθώ να εξελίσσομαι και να βελτιώνομαι συνεχώς με σεμινάρια και διάβασμα. Ήδη είχα κάποιες προτάσεις μετά τη λήξη της συνεργασίας με την Ολυμπιάδα. Πολύ σύντομα θα είμαι στο τιμόνι κάποιας ομάδας».

 

-Ποια η σχέση σου με το ποδόσφαιρο;

«Από μικρός ήμουν με μια μπάλα. Όσο περνούσαν τα χρόνια έγινε τρόπος ζωής. Μου έχει προσφέρει  αμέτρητες συγκινήσεις και πολύ όμορφες στιγμές. Το πιο σημαντικό είναι ότι έκανα δυνατές φιλίες. Αν και είχα ευκαιρίες να αγωνιστώ σε ανώτερες κατηγορίες, επέλεξα ομάδες της Ηλείας, συνδυάζοντας εργασία και ποδόσφαιρο».

 

Ο Χρήστος Αγγελόπουλος με τη Νίκη Παφιλιάρη.

-Ποιος είναι ο ρόλος του προπονητή μέσα στην ομάδα;

«Δάσκαλος, φίλος και αδερφός. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός, να κοιτάζεις στα μάτια τους παίκτες σου και να είσαι ειλικρινής απέναντί τους».

 

-Στις ομιλίες σου πριν τον αγώνα, πού δίνεις περισσότερη βάση;

«Κάθε αγώνας έχει τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες του. Δίνω μεγάλη έμφαση στα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του αντιπάλου, σε συνδυασμό με τα δυνατά σημεία της ομάδας μου».

 

-Ποια είναι η προπονητική φιλοσοφία σου;

«Σαν προτεραιότητα βάζω το ομαδικό πνεύμα. Στόχος η διασκέδαση και η απόλαυση του παιχνιδιού. Αυτό μας δίνει δύναμη και αμέτρητες συγκινήσεις».

 

-Κατά τη γνώμη σου, ποιο είναι το επίπεδο που επικρατεί στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Ηλείας;

«Το επίπεδο έχει πέσει αρκετά. Μόνο η Α1 Κατηγορία κρατάει την Ηλεία σε ένα επιθυμητό επίπεδο. Στην Α2 και Β΄ Κατηγορία δυστυχώς  δεν συμβαίνει αυτό. Οι λόγοι και οι αιτίες είναι πολλοί, οπότε δεν μπορούμε να ρίξουμε ευθύνη σε κάτι συγκεκριμένο. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει ταλέντο και με σωστή διαχείριση και οργάνωση, μπορεί άμεσα ν’ αντιστραφεί η κατάσταση».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος