FOLLOW US: facebook twitter

Χρήστος Χριστοδουλόπουλος: «Οι δημότες μας δεν διαπραγματεύονται την παραμονή της Γεωπονίας, απαιτούν την αναβάθμισή της»

Ημερομηνία: 22-03-2021 | Συντάκτης:

Η παράταξή μας -έγκαιρα- από τον περασμένο Αύγουστο ζήτησε από τον δήμαρχο Ήλιδας και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της Ηλείας να κλείσουν μια για πάντα τους “ψιθύρους” περί μεταφοράς του τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πατρών, από την Αμαλιάδα στην Αιτωλοακαρνανία.

Δυστυχώς, τότε τα αντανακλαστικά που έδειξε ο Δήμος Ήλιδας ήταν ανύπαρκτα, με αποτέλεσμα σήμερα να βρισκόμαστε στο “και πέντε”.

Όμως μπορούμε και πρέπει να αντιδράσουμε.

Παραβλέποντας το γεγονός ότι μόνο το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας δεν συνήλθε προκειμένου να πάρει απόφαση το σύνολο της πόλης για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσει σε αυτή την κατάφορη αδικία που υφίσταται η περιοχή μας και παρά τα αλλεπάλληλα αιτήματά μας για έκτακτη συνεδρίαση του σώματος, έστω και τώρα καλούμε τους βουλευτές Ηλείας, τους εκπροσώπους της Περιφέρειας και τον δήμαρχο Ήλιδας, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επιτρέψουν την απομάκρυνση του τμήματος Γεωπονίας από την Αμαλιάδα, αλλά αντιθέτως να ζητήσουν την αναβάθμιση της σχολής, αρχής γενομένης με την άμεση υλοποίηση του ΦΕΚ που προβλέπει δημιουργία Ινστιτούτου Αγροτικών Μελετών του Πανεπιστημίου Πατρών στο πρώην Ινστιτούτο του Κοροίβου, με το οποίο θα διασυνδεθεί και θα αναπτυχθεί το υπάρχον τμήμα.

Επίσης, σε καμία των περιπτώσεων δεν θα πρέπει να επιστρέψουν να παραλείψει το υπουργείο -έστω και για ένα έτος- τη σχολή Γεωπονίας Αμαλιάδας από  το μηχανογραφικό του 2021.

Το μήνυμα πρέπει να σταλεί συλλογικά, τόσο στους εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Πατρών, όσο και στους πολιτικούς προϊσταμένους του Υπουργείου Παιδείας, που κρύβονται πίσω από εισηγήσεις της Συγκλήτου.

Θα πρέπει όλοι τους να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να παίζουν με το μέλλον μας, στερώντας μας το αυτονόητο που είναι η αναβάθμιση των σχολών που ήδη έχουμε.

Σε οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα βρουν την τοπικη μας κοινωνία και το σύνολο των πολιτών της Ηλείας απέναντί τους.”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος