FOLLOW US: facebook twitter

Χριστοδουλόπουλος εναντίον Λυμπέρη για τα σκουπίδια του Αιγίου

Ημερομηνία: 03-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Του καταλογίζει μεθοδεύσεις για ετήσια μεταφορά 15.000 τόνων απορριμμάτων

Μεθόδευση μεταφοράς 15.000 τόνων απορριμμάτων ετησίως από το Αίγιο καταλογίζει στον δήμαρχο Ήλιδας, Γ. Λυμπέρη, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρώην δήμαρχος Χρ. Χριστοδουλόπουλος, προαναγγέλλοντας παρόμοιες αποφάσεις και για τα απορρίμματα της Ζακύνθου.

Ο κ.Χριστοδουλόπουλος σε επίσημη ανακοίνωσή του τονίζει ότι η οποιαδήποτε μεταφορά σκουπιδιών από άλλες περιοχές πλην της Ηλείας αντίκειται στους περιβαλλοντικούς όρους λειτουργίας της Τριανταφυλλιάς και ότι έτσι ανοίγει η «κερκόπορτα» για μεταφορά σκουπιδιών από περιοχές ανά την Ελλάδα, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σημειώνοντας ότι τα σάπια απορρίμματα της Αιγιάλειας η και άλλων περιοχών που βρίσκονται χρόνια στους δρόμους δεν είναι επεξεργάσιμα από την Μηχανική Διαλογή και θα εναποτεθούν όπως είναι στο κύτταρο, μετατρέποντας τον ΧΥΤΥ σε ΧΥΤΑ.

«Με τις ευλογίες και τις μεθοδεύσεις Λυμπέρη ο ΧΥΤΥ της Τριανταφυλλιάς θα μετατραπεί και επισήμως σε χαβούζα όλης της Δυτικής Ελλάδας και μάλιστα με δέσμευση ενός έτους! Ο κύριος Λυμπέρης, αν και μίλησε σε πρόσφατο ΔΣτου ΦοΔΣΑ για το ενδεχόμενο να πάρει για μία και μόνο φορά 1.500 τόνους απορριμμάτων, κάτι με το οποίο πολλοί διαφωνήσαμε, φαίνεται να μεθοδεύει κάτι διαφορετικό. Να μετατρέψει τη μία φορά σε μόνιμη συμφωνία, εξαπατώντας ακόμα και τα μέλη του ΦοΔΣΑ που τον υποστηρίζουν» ανέφερε σχετικά ο κ. Χριστοδουλόπουλος προσθέτοντας ότι ο ίδιος, κατά τη δική του προεδρία στον ΦοΔΣΑ, αρνήθηκε ανάλογα αιτήματα συγκρουόμενος με υπουργούς, και ζήτησε τη σύγκληση ΔΣ του ΦοΔΣΑ Ηλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος