FOLLOW US: facebook twitter

Χρήση μάσκας και τοπικά lockdown εξετάζει η κυβέρνηση

Ημερομηνία: 06-07-2021 | Συντάκτης:
kikilias-vasilis
Σπασμωδικές κινήσεις προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση με τον κορονοϊό. Ανοιχτό το ενδεχόμενο για επαναφορά του μέτρου της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Στο τραπέζι και τα τοπικά lockdown.

Το νέο κύμα διασποράς της νόσου Covid-19 έχει πιάσει για ακόμα μια φορά απροετοίμαστη την κυβέρνηση που υπό το άγχος για τον τουρισμό απέσυρε τα περιοριστικά μέτρα και τώρα «τρέχει» για να προλάβει.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, παρά το γεγονός πως το εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν κινείται με τους επιθυμητούς ρυθμούς (το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων ανέρχεται μόλις στο 38,2%), έδειξε (ΣΚΑΪ) αισιόδοξος προβλέποντας πως «μέχρι τέλος καλοκαιριού 70% επί των ενηλίκων μπορούν να εμβολιαστούν» και προσθέτοντας αυτούς που έχουν νοσήσει (περίπου 5%) οδηγήθηκε στο συμπέρασμα πως δημιουργούμε «μια πολύ ισχυρή γραμμή άμυνας».

Όσον αφορά το γενικευμένο κλίμα ανησυχίας για μεγαλύτερη διασπορά της νόσου εξαιτίας της επικράτησης της παραλλαγής «Δέλτα» άφησε όλα τα σενάρια ανοιχτά ακόμα και την επαναφορά του μέτρου χρήσης μάσκας. «Δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει αύριο – μεθαύριο» ξεκαθάρισε δηλώνοντας «άλλο δε φοράμε μάσκες στους εξωτερικούς χώρους λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών όπως εισηγήθηκε η επιτροπή και τις φοράμε όποτε υπάρχει συγχρωτισμός κι άλλο το πετάμε τη μάσκα, υπάρχει διαφορά».

Ερωτηθείς για τυχόν τοπικά lockdown απάντησε ότι «κατά τόπους πάντα θα υπάρχει μέριμνα της οργανωμένης πολιτείας για προστατεύει με κανόνες δημόσιας υγείας τους συμπολίτες» ανοίγοντας διάπλατο παράθυρο για επιβολή περιοριστικών μέτρων αν ξεφύγει η κατάσταση.

Με το εμβολιαστικό πρόγραμμα να κινείται σε χαμηλότερους ρυθμούς εδώ και αρκετές μέρες ο υπουργός θέλησε να μεταφέρει μια νότα αισιοδοξίας ωστόσο οι αριθμοί που παρέθεσε δεν οδηγούν στο χτίσιμο τους τείχους ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι. «Μόνο χθες κλείστηκαν 56.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό με πρώτη δόση μετά από πολύ καιρό, 13.500 ραντεβού σε νέους ανθρώπους 18 – 24» είπε εκτιμώντας πως «η κοινωνία ανταποκρίνεται στη προσπάθεια».

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος