FOLLOW US: facebook twitter

Χρηματοδοτήσεις ύψους 11,8 εκατομμυρίων ευρώ απ’ την Περιφέρεια σε επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας – Προκηρύχθηκαν οι δράσεις

Ημερομηνία: 02-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου ανοίγουν οι προσκλήσεις για την ένταξη επιχειρήσεων της Δυτικής Ελλάδας σε δυο προγράμματα ενίσχυσης των δραστηριοτήτων τους. Συνολικά 11,8 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν απ’ το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» για την τόνωση της επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια και την παράλληλη στήριξη της απασχόλησης.

Ειδικότερα, πρόκειται για το πρόγραμμα «Ενίσχυση των δημιουργικών επιχειρήσεων της Δυτικής Ελλάδας», με συνολικό προϋπολογισμό 7,8 εκατ. ευρώ και την προκήρυξη του δεύτερου κύκλου, με ευνοϊκότερους όρους, του προγράμματος «Εξωστρέφεια – Διεθνοποίηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – έτους 2019», προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ.

 Η πρόσκληση ανοίγει στις 2 Απριλίου 2019 και αφορά την ενίσχυση των υπό σύσταση και νέων επιχειρήσεων (που δεν έχουν κλείσει δύο διαχειριστικές χρήσεις), αλλά και υφιστάμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων με δημιουργικό χαρακτήρα που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Στόχος είναι η στήριξη των επιχειρήσεων στην προσπάθεια προσαρμογής τους στις νέες διεθνείς αναπτυξιακές απαιτήσεις στο βιοτεχνικό σχεδιασμό, την χρήση νέων τεχνολογιών και την προσαρμογή των παραδοσιακών πρακτικών στις νέες τεχνολογίες.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι παρακάτω ομάδες:

Δημιουργική Βιοτεχνία – Βιομηχανία, Κλάδος ψυχαγωγίας και κλάδοι των εκδόσεων, τυπογραφίας και της βιβλιοδεσίας, οι οποίοι συνδυάζουν δημιουργικά χαρακτηριστικά και των δύο ανωτέρω αναφερόμενων κατηγοριών.

Προϋπολογισμός της Δράσης

Η συνολική Δημόσια Δαπάνη των δράσεων της πρόσκλησης, ανέρχεται σε 7,8 εκατομμύρια ευρώ. Ο προϋπολογισμός της πρόσκλησης κατανέμεται ανά κατηγορία επιχειρήσεων ως εξής:

–       30% για τις υπό σύσταση επιχειρήσεις

–       30% για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις

–       40% για τις μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις

Χρηματοδοτούμενος Προϋπολογισμός των επενδυτικών προτάσεων

Κάθε επιχείρηση δύναται να υποβάλει αίτηση χρηματοδότησης επιχορηγούμενου προϋπολογισμού από 25.000 έως 300.000 ευρώ. Η δημόσια επιχορήγηση κυμαίνεται ανάλογα με την κατηγορία της επιλέξιμης δαπάνης και τα ανώτατα επιλέξιμα όρια ανά κατηγορία δαπάνης στο συνολικό προϋπολογισμό της επενδυτικής πρότασης. Η μέγιστη επιχορήγηση ανά έργο ανέρχεται σε 200.000 ευρώ.

Ημερομηνίες Υποβολής

Η ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των ερευνητικών προτάσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) ορίζεται το διάστημα από 02/04/2019 και ώρα 13.00 έως και την καταληκτική ημερομηνία 14/06/2019 ώρα 15.00.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος