FOLLOW US: facebook twitter

Χωρίς προαγωγικές εξετάσεις Γυμνάσια και Λύκεια – Παράταση σχολικού έτους έως 11 Ιουνίου

Ημερομηνία: 20-04-2021 | Συντάκτης:

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η μέχρι τώρα απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας είναι να υπάρξει παράταση του διδακτικού έτους για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια μέχρι 11 Ιουνίου  έτσι ώστε να επιμηκυνθεί ο χρόνος δια ζώσης διδασκαλίας.

Τόσο στο Λύκειο, όσο και στο Γυμνάσιο η απόφαση είναι να μη γίνουν και φέτος προαγωγικές εξετάσεις, και οι μαθητές να προαχθούν στην επόμενη τάξη όπως και πέρυσι με βάση τους βαθμούς των τετραμήνων.

Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι ΟΛΜΕ, σε ανακοίνωσή της «πρότεινε τη μη πραγματοποίηση, φέτος, των γραπτών προαγωγικών–απολυτηρίων εξετάσεων, τη μη εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων και της ελάχιστης βάσης εισαγωγής (ΕΒΕ) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η οποία προφανώς θα οδηγήσει στον αποκλεισμό χιλιάδων μαθητών από τα ΑΕΙ»

Παράλληλα η απόφαση του ΥΠΑΙΘ περιλαμβάνει και έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων την Δευτέρα 14 ή την Τρίτη 15 Ιουνίου. Να θυμίσουμε ότι και πέρυσι το σχολικό έτος παρατάθηκε επίσης κατά δύο εβδομάδες ως τις 12 Ιουνίου και οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκίνησαν στις 15 Ιουνίου για τα ΓΕΛ (και ολοκληρώθηκαν στις 26 Ιουνίου) και στις 16 για τα ΕΠΑΛ (και ολοκληρώθηκαν στις 30 Ιουνίου).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος