FOLLOW US: facebook twitter

Χωρίς πετρέλαιο το ΚΥ Ανδρίτσαινας!

Ημερομηνία: 10-01-2020 | Συντάκτης:
-Τι δήλωσε στην «Πρωινή» ο δ/ντήςΔιον. Χρυσάφης
-Αυξήθηκε 12% η επισκεψιμότητα το 2019

Κινδυνεύει να «παγώσει» από την ερχόμενη Δευτέρα το Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας, καθώς τα αποθέματα πετρελαίου επαρκούν ως το τέλος της εβδομάδας και ο σχετικός διαγωνισμός έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Ιανουαρίου.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο διευθυντής του ΚΥ Ανδρίτσαινας, Διονύσης Χρυσάφης, ζητήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της 6ης ΥΠΕ να εγκριθούν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να γίνει προμήθεια πετρελαίου άμεσα και να μην προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία του.

«Αν δεν έρθει αύριο (σ.σ. σήμερα) πετρέλαιο, από Δευτέρα θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα με το κρύο, το οποίο θα επιβαρύνει και το προσωπικό και τους ασθενείς. Ελπίζουμε να δοθεί λύση άμεσα γιατί το Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας είναι σε μια περιοχή με αρκετό κρύο και εξυπηρετεί πολλούς ασθενείς, όχι μόνο από την Ηλεία αλλά και από τους όμορους νομούς της Μεσσηνίας και της Αρκαδίας, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι και χρήζουν επιπλέον φροντίδας», τόνισε στην «Πρωινή» ο κ. Χρυσάφης.

Το Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας μέσα στο 2019 κατέγραψε αυξημένη επισκεψιμότητακατά 12%, δεχόμενο ασθενείς από τις γύρω περιοχές αλλά και από την Αθήνα και την Πάτρα.

«Τα τελευταία χρόνια επισκέπτονται το Κέντρο Υγείας αρκετοί ετεροδημότες από την Αθήνα αλλά και από την Πάτρα, λόγω της δυσκολίας τους με τα ραντεβού στα νοσηλευτικά ιδρύματα στις μεγάλες πόλεις. Παράλληλα, παρέχουμε ιατρικές υπηρεσίες σε σταθερά μεγάλο αριθμό ασθενών από τη Γορτυνία, την Ορεινή Τριφυλία και άλλες περιοχές της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας», ανέφερε ο κ. Χρυσάφης και πρόσθεσε ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να αποδεσμευθούν οι γιατροί από τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, για να ανοίξει και τα Σαββατοκύριακα το ΚΥ Ανδρίτσαινας.

«Κάνουμε περισσότερες εφημερίες από τις προβλεπόμενες καθώς όλοι οι ειδικευμένοι γιατροί βοηθάμε στην ομαλή λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, παρότι η Ανδρίτσαινα είναι άγονη περιοχή και απέχει 65 χλμ από τον Πύργο και με δρόμο δύσκολο στην οδήγηση. Θα πρέπει η πολιτεία να ενισχύσει το Νοσοκομείο και κυρίως την Παθολογική Κλινική, προκειμένου να αποδεσμευτεί το ιατρικό προσωπικό του ΚΥ Ανδρίτσαινας και να μπορέσουμε να εφημερεύσουμε και τα Σαββατοκύριακα. Μέχρι τώρα έχουμε καταφέρει κάποια Σαββατοκύριακα να το έχουμε ανοιχτό, όμως για να το πετύχουμε σε σταθερή βάση, πρέπει το Νοσοκομείο να ενισχυθεί και να μας απαλλάξει», εξήγησε ο κ. Χρυσάφης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος