FOLLOW US: facebook twitter

«Χωρίς λογική η απαγόρευση του κυνηγιού»: Επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Πύργου

Ημερομηνία: 11-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα

Ο ένας μετά τον άλλον οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι της χώρας μετά τις Κυνηγετικές Ομοσπονδίες που αντέδρασαν αμέσως. αποστέλλουν επιστολές διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση για την απαγόρευση του κυνηγιού κατά την διάρκεια του 2ου lockdown, ζητώντας να επανεξεταστεί η περίπτωση της θήρας αλλά και η εξαίρεση των κυνηγών από τους περιορισμούς μετακίνησης.  Μάλιστα το θέμα του κυνηγιού δεν έχει ξεκαθαρίσει καθώς εμπίπτει μεν σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά στους περιορισμούς των μετακινήσεων χωρίς όμως να έχει εκδοθεί σχετική Υπουργική απόφαση.

Και οι Ηλείοι κυνηγοί βρίσκονται στα… κάγκελα, καθώς πέρα από το ότι δεν κατανοούν την λογική αυτής της απαγόρευσης, έχουν καταβάλλει και το ανάλογο αντίτιμο για τις φετινές άδειες. Βέβαια για το θέμα αυτό, ο Πρωθυπουργός σχολίασε ότι θα ληφθεί μέριμνα ώστε οι ίδιες άδειες να ισχύσουν και του χρόνου χωρίς επιπλέον χρήματα, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να ικανοποιεί τους κυνηγούς που είναι παθιασμένοι με το κυνήγι.  Έτσι λοιπόν, χθες, πρωτοβουλία ανέλαβε και ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου κ. Γιάννης Αντωνόπουλος που έστειλε σχετική επιστολή διαμαρτυρίας των μελών του Κυνηγετικού Συλλόγου στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. ζητώντας την προσωπική του παρέμβαση για την ακύρωση της απόφασης απαγόρευσης του κυνηγιού. Ειδικότερα στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Με μεγάλη απογοήτευση ακούσαμε από τα χείλη του αρμόδιου Υπουργού κ. Χαρδαλιά, την απαγόρευση των μετακινήσεων για την άσκηση της θήρας και της αλιείας.

Επειδή σίγουρα έχετε λάβει γνώση του θέματος από την Συνομοσπονδία μας για την χωρίς λογική επιχειρηματολογία απαγόρευση του κυνηγιού σε αντίθεση μάλιστα με την δική σας αναφορά για την ανάγκη ελαστικότητας στην υπαίθρια άσκηση στο βουνό και την ύπαιθρο , δεν θα το αναλύσουμε περαιτέρω.

Θέλουμε μόνο να εκφράσουμε και την δίκαιη αγανάκτηση των κυνηγών μελών μας που αισθάνονται να αδικούνται ως πολίτες από την συγκεκριμένη απόφαση. Σαφέστατα είμαστε υπέρ και αδιαπραγμάτευτοι για την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας από τους κυνηγούς κατά την άσκηση της θήρας.

Παρακαλούμε λοιπόν να παρέμβετε προσωπικά και να δώσετε λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει 200.000 κυνηγούς έλληνες πολίτες.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος