FOLLOW US: facebook twitter

Χωρίς επίσημη «γαλάζια» υποψηφιότητα στο δήμο Πύργου!

Ημερομηνία: 04-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική
Βαρυσήμαντη παρέμβαση Κυριάκου Μητσοτάκη
Μπάχαλο χθες στην χθεσινή Ν.Σ της ΝΟΔΕ Ηλείας από δήλωση του Γραμματέα Αυτοδιοίκησης του κόμματος για χρίσμα στον Κώστα Νικολούτσο

Στον αέρα κόντεψε να τινάξει την Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΔ Ηλείας που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πύργου με θέμα ημερήσιας διάταξης : «Αυτοδιοικητικές Εκλογές Β’ βαθμού για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», η δήλωση του Γραμματέα Αυτοδιοίκησης του κόμματος Νίκου Χαρδαλιά ότι η ΝΔ στηρίζει στις δημοτικές εκλογές για τον δήμο Πύργου, τον Κώστα Νικολούτσο ως υποψήφιο δήμαρχο. Αν και το θέμα της Συνέλευσης δεν αφορούσε τις δημοτικές εκλογές αλλά είχε ως στόχο την συστράτευση  των «γαλάζιων» δυνάμεων για την στήριξη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη που παρευρέθηκε και στην συνεδρίαση, εν τούτοις ο κ. Χαρδαλιάς επεκτάθηκε και στις δημοτικές εκλογές και… μοίρασε χρίσμα στο δήμο Πύργου! Μάλιστα λίγο πριν την έναρξη της Ν.Σ ο κ. Χαρδαλιάς έκανε και σχετική δήλωση στους εκπροσώπους του τοπικού Τύπου αναφέροντας τα εξής για το συγκεκριμένο θέμα:

«Είναι ξεκάθαρη η βούληση και η διάθεση των κομματικών μας οργανώσεων, και των ΔΗΜΤΟ και της ΝΟΔΕ, για τη στήριξη του Κώστα Νικολούτσου στον δήμο Πύργου. Από εκεί και πέρα, όμως το αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να δώσει τον αγώνα του μέσα στην κοινωνία ερίζοντας κομμάτι της εμπιστοσύνης του κόσμου, είναι ένα θέμα για μας αδιαπραγμάτευτο. Ζητούμε από όλους τους υποψήφιους να δώσουν τον αγώνα με νηφαλιότητα και ψυχραιμία έχοντας στοχοπροσήλωση στον β’ γύρο. Αυτό που για μας είναι κόκκινη γραμμή, είναι η αποφασιστική, μαχητική και δυνατή στήριξη στον Νεκτάριο Φαρμάκη.»

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε εάν θα διαγραφούν οι «αντάρτες» που δεν θα στηρίξουν τον Κώστα Νικολούτσο ως υποψήφιο δήμαρχο έκανε σαφές ότι:

«Η Νέα Δημοκρατία, όπου δεν διαγράφει, καταγράφει συμπεριφορές. Όταν λέμε ότι εμπιστευόμαστε τις κοινωνίες, δίνουμε τη δυνατότητα στις κοινωνίες να εκφραστούν. Μέρος των κοινωνιών μας είναι και οι οργανώσεις μας , οι οποίες στον Πύργο έχουν ξεκάθαρη θέση σε σχέση με τη στήριξη του Κώστα Νικολούτσου. Από εκεί και πέρα ο καθένας θα δώσει τον αγώνα του. Δεν μπαίνουμε σε λογικές περί ανταρτών. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να δοθεί ο αγώνας με αξιοπρέπεια από όλους. Είναι κάτι που εμείς το καταγράφουμε και το παρακολουθούμε σε όλη την Ελλάδα. Η επόμενη μέρα θα είναι μια μέρα που θα ξέρουμε κι εμείς ποιοι πραγματικά έχουν τιμήσει τον ρόλο τους και την ιδιότητά τους ως μέλη της Νέας Δημοκρατίας και ποιοι όχι.»

Απόντες Τζαβάρας και Νικολούτσος από την χθεσινή Ν.Σ της ΝΔ

Να σημειώσουμε δε, ότι η Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποιήθηκε εν τη απουσία και του Κώστα Νικολούτσου αλλά και του βουλευτή Ηλείας Κώστα Τζαβάρα, παρουσία όμως στελεχών του κ. Νικολούτσου αλλά και του νυν δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή όπως και του υποψηφίου δημάρχου Λάμπη Αριστειδόπουλου που στο άκουσμα αυτής της δήλωσης αντέδρασαν έντονα.

Η  δήλωση Χαρδαλιά προκάλεσε αναστάτωση στην αίθουσα και στην συνεδρίαση της Νομαρχιακής Συνέλευσης της ΝΔ, με έντονες αντιδράσεις από την πλευρά στελεχών της… αντίπερα όχθης, καθώς ο μεν Γαβρίλης Λιατσής δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει αν θα είναι ξανά υποψήφιος, ο δε Λάμπης Αριστειδόπουλος που αποσκοπεί στην στήριξη «γαλάζιων» δυνάμεων σύμφωνα με πληροφορίες είχε λάβει προ ημερών διαβεβαίωση από την Πειραιώς ότι στον δήμο Πύργου δεν θα δοθούν χρίσματα. Οι ερωτήσεις έπεσαν βροχή προς τον κ. Χαρδαλιά ο οποίος στην πορεία της Συνέλευσης όταν διαπίστωσε ότι το «ποτάμι» δεν θα το πέρναγε χωρίς να βραχεί, προσπάθησε να ανασκευάσει την συγκεκριμένη δήλωση για να αποφύγει τα χειρότερα, καθώς λίγο έλειψε η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου να μετατραπεί σε… ρινγκ!

Πυροσβεστική παρέμβαση κατόπιν εντολής Κ. Μητσοτάκη

Η εκτός ελέγχου κατάσταση που δημιουργήθηκε προκάλεσε την παρέμβαση της  κ. Ιωάννας Λουρίδα που είναι τομεάρχης της ΝΔ στην Ζάκυνθο και η οποία επιχειρώντας να λειτουργήσει πυροσβεστικά, ανέβηκε στο βήμα και στην ουσία διέψευσε τον Γραμματέα Αυτοδιοίκησης του κόμματος κ. Χαρδαλιά, λέγοντας ότι η ΝΔ δεν θα παρέχει στήριξη στο δήμο Πύργου σε κανέναν υποψήφιο. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι η παρέμβαση αυτή της κ. Λουρίδα δεν ήταν αυθαίρετη, αλλά ενόσω ήταν σε εξέλιξη ο καβγάς για το χρίσμα του δήμου Πύργου ενημερώθηκε ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης για τα τεκταινόμενα ο οποίος έξαλλος έδωσε εντολή στην κ. Λουρίδα να ενημερώσει την Νομαρχιακή Συνέλευση ότι δεν θα υπάρξει εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας επίσημη υποψηφιότητα για το δήμο Πύργου, χωρίς βεβαίως να αναφερθεί στην Συνέλευση η παρέμβαση Μητσοτάκη. Έτσι ηρέμησαν τα πνεύματα, αλλά θεωρείται σίγουρο ότι θα υπάρξει και επίσημη δήλωση εκ μέρους του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ για τον δήμο Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος