FOLLOW US: facebook twitter

Χωρίς εφημερία το Νοσοκομείο Κ.Υ. Κρεστένων

Ημερομηνία: 08-09-2021 | Συντάκτης:
Από τους πέντε γιατρούς λόγω αδειών “έμειναν” μόλις ένας

Χωρίς εφημερία έως και αύριο Πέμπτη θα παραμείνει το Νοσοκομείο Κέντρο Υγείας Κρεστένων και τα όποια περιστατικά παρουσιαστούν θα εξυπηρετηθούν είτε από το Κέντρο Υγείας Ζαχάρως είτε από το Νοσοκομείο Πύργου. Η σχετική ανακοίνωση, που τοιχοκολλήθηκε στο χώρο του Νοσοκομείου Κ.Υ. Κρεστένων προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του προσωπικού και μάλιστα ο Σύλλογος Εργαζομένων με ανακοίνωσή του προς τη Διοίκηση του ΓΝ Ηλείας, την 6η ΥΠΕ, το Υπ. Υγείας, τον Δήμαρχο Ανδρίτσαινας Κρεστένων και την ΠΟΕΔΗΝ εκφράζει την έκπληξη και τη δυσαρέσκειά του για την εξέλιξη αυτή υποστηρίζοντας πως βάσει του Νόμου, στη Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων απαιτείται 24ωρη παρουσία ιατρού.

«Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι αναρτήθηκε ανακοίνωση στις πόρτες εισόδου και στην εξωτερική πύλη της Νοσηλευτικής Μονάδας Κρεστένων, με εντολή του Διοικητή του ΓΝ Ηλείας που αναφέρει ότι “η Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων από τις 7/9/2021 έως και 9/9/2021 δεν εφημερεύει. Το διάστημα αυτό εφημερεύει το Κέντρο Υγείας Ζαχάρως”. Με το παρόν έγγραφο, εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας και τονίζουμε ότι αναφερόμαστε σε Νοσηλευτική Μονάδα που η κατά νόμο λειτουργία της απαιτεί την 24ωρη παρουσία ιατρικού προσωπικού. Απαιτούμε τις άμεσες ενέργειές σας για την άρση της ανωτέρω ανακοίνωσης και την εφημέρευση του Νοσοκομείου σύμφωνα με τις κατά νόμο διατάξεις».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ελάχιστο ιατρικό προσωπικό έχει καλύψει το πλαφόν των εφημεριών του και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις το έχει υπερβεί.

Κύκλοι του Νοσοκομείου Πύργου ανέφεραν στην «Πρωινή» ότι η συγκεκριμένη απόφαση ήταν επιβεβλημένη διότι υπάρχει μόλις ένας διαθέσιμος ειδικευμένος γιατρός και ξεκαθάρισαν ότι δεν τίθεται σε εφαρμογή κάποιο «μυστικό» σχέδιο για τη ΝΜ Κρεστένων.

«Από τους πέντε ειδικευμένους γιατρούς, οι δύο έχουν άδεια ανατροφής, ένας είναι εκτός λόγω μη εμβολιασμού και άλλος ένας με αναρρωτική. Κατά συνέπεια, μένει μόλις ένας γιατρός, για αυτό και αποφασίστηκε η εκ περιτροπής εφημέρευση με το ΚΥ Ζαχάρως, έως ότου επανέλθουν οι γιατροί», τονίστηκε χαρακτηριστικά από έγκυρη πηγή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος