FOLLOW US: facebook twitter

Χωρίς αγκαλιές και με αποστάσεις η επανέναρξη των σχολείων

Ημερομηνία: 02-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

Στο 80% περίπου η συμμετοχή των μαθητών στα Δημοτικά, στο 70% στα Νηπιαγωγεία της Ηλείας

Το κουδούνι, χτύπησε μετά από τρείς σχεδόν μήνες στα Δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων της Ηλείας και οι μικροί μαθητές επέστρεψαν σε μια εντελώς νέα πραγματικότητα. Νέα δεδομένα στη διάταξη των θρανίων στις αίθουσες διδασκαλίας με μέγιστο αριθμό μαθητών ανά τάξη έως και 15 παιδιά αλλά και αλλαγές ως προς την είσοδο τους στο σχολείο και στον τρόπο των διαλειμμάτων.

Χθες πρώτη μέρα, στις τάξεις σύμφωνα με την προϊσταμένη της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Σωτηρούλα Ασημακοπούλου, επέστρεψε το 80% περίπου των μαθητών του Δημοτικού σε όλη το Νομό ενώ ένα ποσοστό περίπου του 70% στους μικρότερους μαθητές των Νηπιαγωγείων. Όλα φαίνεται να κύλησαν ομαλά και χωρίς προβλήματα καθώς όλες οι σχολικές μονάδες ήταν εφοδιασμένες με αντισηπτικά και η μέρα ήταν αφιερωμένη ως επί το πλείστον στην επεξήγηση των ειδικών οδηγιών του ΕΟΔΥ για τα μέτρα προσωπικής υγιεινής και την τήρηση των αποστάσεων.

Οι δάσκαλοι, ενημέρωναν τους μαθητές με την είσοδο τους στο προαύλιο πως πρέπει να κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους και ότι δεν επιτρέπονται οι … αγκαλιές μεταξύ των φίλων που είχαν να συναντηθούν μήνες αλλά και το ότι δε θα πρέπει να μοιράζονται μολύβια και γενικά βιβλία και προσωπικά είδη.

Σε όλες τις σχολικές αίθουσες υπήρχαν αντισηπτικά και οι τάξεις αερίζονταν φυσικά.

Όσον αφορά τα διαλλείματα γίνονται σε διαφορετικές ώρες για τη μείωση του συγχρωτισμού, ενώ και τα κυλικεία ήταν κλειστά.

Οι μαθητές στην πλειοψηφία τους, την πρώτη  μέρα επανέναρξης των σχολείων, συμπεριφέρθηκαν υπεύθυνα, άλλωστε όλο αυτό το διάστημα με την καραντίνα κατάλαβαν τη σοβαρότητα της κατάστασης με τον κορωνοϊό. Όπως και να χει όμως, οι δάσκαλοι είναι επιφορτισμένοι με την αυστηρή τήρηση των κανόνων και τη διαχείριση μικρών παιδιών τα οποία θα πρέπει να κρατήσουν σε απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου το ένα από το άλλο…

Άνοιξαν και τα ειδικά σχολεία

Χθες όμως άνοιξαν και τα ειδικά σχολεία. Οι σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν έως τις 12 Ιουνίου, και εκείνες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έως και τις 26 Ιουνίου.

Η χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό εντός των σχολικών μονάδων είναι προαιρετική. Στις περιπτώσεις που απαιτείται σωματική επαφή ή εκ του σύνεγγυς εκπαιδευτική καθοδήγηση και υποστήριξη των μαθητών, προβλέπεται η χρήση γαντιών, μη ιατρικής μάσκας ή προμετωπίδας για τις περιπτώσεις που απαιτείται να φαίνεται το στόμα του εκπαιδευτικού ή του ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού, είναι υποχρεωτική.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος