FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 11/9/2020

Ημερομηνία: 11-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Τους συνεχάρη

Τους εισακτέους από την Αχαΐα, την Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία που αρίστευσαν στις σχολές προτίμησής τους υποδέχτηκε χθες στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης. Από πλευράς Ηλείας ήταν παρούσα η Μαρία Παπαγεωργίου από το 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, η οποία πέρασε στην Ιατρική Κρήτης με 19.250 μόρια.  Ο περ/ρχης  τους έδωσε συγχαρητήρια  τονίζοντας ότι οι άνθρωποι που έχουν όνειρα για να φτάσουν ψηλά, αγωνίζονται και καταφέρνουν να αριστεύουν είναι πρότυπα για την κοινωνία. «Τιμάτε την περιοχή μας. Τα νιάτα της περιοχής μας και η αριστεία μας κάνουν να ελπίζουμε. Μας δίνετε δύναμη. Από την πλευρά μας έχουμε καθήκον και υποχρέωση να συμβάλλουμε προκειμένου να διαμορφωθούν οι συνθήκες στη χώρα που θα διευκολύνουν την επαγγελματική σας σταδιοδρομία», ανέφερε. Στους εισακτέους που πρώτευσαν στις σχολές τους θα διατεθεί από ένα laptop ως συμβολική επιβράβευση από την Περιφέρεια.

Καθαρές κουβέντες

Το θέμα των πανεπιστημιακών τμημάτων είναι αρκετά σοβαρό και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με υπευθυνότητα. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως προανήγγειλε νέο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ χθες το Πανεπιστήμιο Πατρών βγήκε στα κάγκελα για τις μειωμένες προσλήψεις, προϊδεάζοντας για συγχωνεύσεις και καταργήσεις. Ελπίζω το επόμενο διάστημα να μην έχουμε «κρυφτούλι» για  το ποιος θα αναλάβει τις ευθύνες των όποιων αποφάσεων. Θέλουμε καθαρές κουβέντες και εξηγήσεις.

Τιμή και ευθύνη

Για ιδιαίτερη τιμή και ευθύνη έκανε ο Διονύσης Καλαματιανός μετά την τοποθέτησή του ως αναπληρωτή τομεάρχη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στον τομέα Προστασίας του Πολίτη. «Προχωράμε μπροστά ενωμένοι, με ομάδα δυνατή. Με σκληρή συλλογική δουλειά, αποτελεσματικότητα και ευαισθησία για να υπηρετήσουμε τις ανάγκες των πολιτών.Για την κοινωνία, για το κοινό καλό, για την εφαρμογή του κράτους δικαίου, για την προάσπιση των κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων θα ελέγχουμε καθημερινά τις κυβερνητικές πράξεις και παραλείψεις. Με το βλέμμα πάντα στραμμένο στον άνθρωπο», τόνισε ο Ηλείος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάλεσμα

Κάλεσμα συμμετοχής στην εθελοντική αιμοδοσία που συνδιοργανώνουν αύριο η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Πύργου σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, απηύθυνε χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μαρίνος Αχτύπης, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα του εγχειρήματος. Όπως ανέφερε, πρόκειται για μια πρωτοβουλία προσφοράς και αλληλεγγύης.  Η αιμοδοσία είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί αύριο  στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου από τις 9.00 το πρωί ως τη 1.00 το μεσημέρι.

Παρών στη μάχη

Παρών στη μάχη με τις φλόγες ήταν ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ήλιδας, Βαγγέλης Χριστοφόρου, τονίζοντας ότι η καταστροφή σε καλλιέργειες και ελαιόδεντρα ήταν τεράστια. Παράλληλα, σημείωσε ότι η Πολιτική Προστασία του Δήμου ήταν και πάλι παρούσα.  «Η αγάπη για το περιβάλλον και τον τόπο μας, μας κάνει πιο δυνατούς. Συγχαρητήρια στους πιλότους των εναέριων μέσων, στους πυροσβέστες, στους ανθρώπους της πολιτικής προστασίας και τους εθελοντές του Δήμου μας για τον αγώνα τους» τόνισε.

Επίτιμος Ηλείος

Αδιάλειπτη είναι η παρουσία του Γιάννη Πετρούτσου στην Ηλεία, αφού οι μεγάλες πυρκαγιές δεν μας έλειψαν ούτε και φέτος. Ο Αχαιός Υποστράτηγος και συντονιστής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων, γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή πλέον από την εποχή που ήταν διοικητής ΠΥ Πύργου και με τον άρτιο συντονισμό του αποτράπηκε εγκαίρως ο κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές στην περιοχή της Πηνείας προχθές το απόγευμα. Κάποια στιγμή θα πρέπει να του απονεμηθεί η ιδιότητα του επίτιμου κατοίκου της Ηλείας, αφού μέρα παρά μέρα εδώ είναι. Το μόνο σίγουρο –και αποδεδειγμένο τα προηγούμενα χρόνια- είναι πως η Ηλεία «βγάζει» αρχηγούς!

Συνάντηση για την Δ.Α. Ηλείας

Το θέμα της ενίσχυσης της Αστυνομίας στην Ηλεία έθεσε η βουλευτής του νομού, Διονυσία Αυγερινοπούλου σε συνάντησή της με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Όπως ενημερώθηκε, ο στόλος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας θα ενισχυθεί με οχήματα, σύντομα, προκειμένου οι αστυνομικοί να επιτελούν καλύτερα τα καθήκοντά τους. Συγκεκριμένα, αναμένονται 4 SUV, 10 επιβατικά οχήματα και τρεις μοτοσικλέτες, ενώ αναμένονται, και κάποια επιπλέον επιβατικά, τα οποία θα κατανεμηθούν μέσω της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδος.

Καθαρισμός σχολείων στον δήμο Πηνειού

Σχολαστικούς καθαρισμούς στα σχολεία κάνουν οι υπηρεσίες του δήμου Πηνειου, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς. Ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Πηνειού Σίμος Μάλλιαρης τοόνισε ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, που οι σχολικές μονάδες δεν λειτουργούσαν, έγιναν, τα απαραίτητα έργα συντήρησης, ενώ και τώρα, υπό την καθοδήγηση του Δημάρχου  κ. Ανδρέα Μαρίνου έχουν προγραμματιστεί και γίνονται σχολαστικοί καθαρισμοί, στους προαύλιους χώρους, κλαδέματα δένδρων και θάμνων, αποψιλώσεις, απολυμάνσεις όλων των χώρων  των αιθουσών. «Με γνώμονα την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας αλλά και την προστασία της σχολικής κοινότητας, θα συνεχίσουμε να είμαστε καθημερινά παρόντες στα σχολεία μας, προκειμένου να επέμβουμε αμέσως, όποτε χρειαστεί», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος