FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 10/9/2020

Ημερομηνία: 10-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Αναγνώριση και αναβάθμιση

Αναπληρωτής τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη ορίστηκε χθες ο Διονύσης Καλαματιανός, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η δουλειά του Ηλείου βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναγνωρίστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα, εξ ου και η τοποθέτησή του σε έναν τομέα που αυτή την περίοδο θεωρείται προνομιακός για την κυβέρνηση. Από όσο μαθαίνω, ο Καλαματιανός θεωρείται «ψύχραιμη δύναμη», καθώς απευθύνει εύστοχες και καυστικές ερωτήσεις διατηρώντας ήρεμο και ευγενικό τόνο.

Από μέρα σε μέρα

Από μέρα σε μέρα πάει ο ανασχηματισμός σε μεγάλο δήμο της Ηλείας, αφού ακόμα ο δήμαρχος δεν έχει καταλήξει στα πρόσωπα. Από ό,τι μαθαίνω, πάντως, ναυάγησαν οι μεταγραφές, κατά συνέπεια οι αλλαγές θα αφορούν μόνο πρόσωπα εντός της ίδιας παράταξης. Να μείνει το σχήμα ίδιο, δεν νομίζω, διότι εδώ και μερικές ημέρες ένας από τους αντιδημάρχους έχει ήδη υποβάλει την παραίτησή του, επομένως έχουμε τουλάχιστον μία κενή θέση. Ας περιμένουμε λίγες ημέρες ακόμα, διότι πάντα τέτοιες αποφάσεις όλο και κάποιον αφήνουν δυσαρεστημένο.

Περί δανεισμού

Τα πράγματα στη θέση τους έβαλε ο Μιχάλης Κατρίνης όσον αφορά το χαμηλό επιτόκιο με το οποίο δανείζεται η Ελλάδα. Ο Ηλείος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι αυτό δεν είναι επιτυχία της κυβέρνησης, καθώς οφείλεται στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και πρόσθεσε ότι ο δανεισμός δεν έχει καμία επίδραση στα αδιέξοδα ρευστότητας που βιώνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Αντίθετος

Την αντίθεσή του στην κατάργηση δύο ολιγομελών τμημάτων στο Λύκειο της Ανδρίτσαινας και ενός στο Λύκειο της Καλλιθέας  εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Νίκος Γκότσης, τονίζοντας ότι κανένας μαθητής δεν πρέπει να μετακινηθεί αναγκαστικά σε άλλο σχολείο. Όπως ανέφερε, αυτή η πολιτική έχει ως αποτέλεσμα να καλούνται οι μαθητές την τελευταία στιγμή να αλλάξουν σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον, να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες χάνοντας πολύτιμο χρόνο στην πιο κρίσιμη χρονιά για τη φοίτησή τους στο Λύκειο και να κάνουν διαδρομές  χιλιομέτρων, για να πάνε στο σχολείο, τη χρονιά μάλιστα που θα πρέπει να είναι ήρεμα και προσηλωμένα στους στόχους τους.

Παρών στην πρωτοβουλία

Στην ολομέλεια των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος αναμένεται να συμμετάσχει αύριο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, Δημ. Δημητρουλόπουλος, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τις υπό διαβούλευση νομοθετικές διατάξεις για την ιδιωτική πτώχευση, τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες (νόμος «Κατσέλη») και την πρώτη κατοικία. Υπενθυμίζεται ότι στην προχθεσινή συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρα, εκφράστηκαν ενστάσεις για τις ρυθμίσεις του νέου νόμου.

Δε λείπουν οι εντάσεις!

Δεν έλειψαν οι εντάσεις ούτε και από το προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο Πύργου. Η αρχή έγινε με τον δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας, Χάρη Μιχαλακόπουλο, ο οποίος αντάλλαξε εκφράσεις σε οξύ τόνο με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Νώντα Κυριαζή, με αφορμή ένα πρόβλημα σχετικά με έργα σε πεζοδρόμιο στο κέντρο της πόλης και άλλο ένα ζήτημα δυσοσμίας στο Ρόμεσι. Ευτυχώς παρενέβη «πυροσβεστικά» ο αντιδήμαρχος Τεχν. Υπηρεσιών, Γιάννης Αργυρόπουλος, και σε ήρεμο τόνο έδωσε απαντήσεις για το πρώτο θέμα. Ακολούθησε ένταση μεταξύ του κ. Καράμπελα με τον κ. Κυριαζή και με τον κ. Αριστειδόπουλο, ενώ το… κακό τρίτωσε με λεκτική διαμάχη του κ. Καννή με τον κ. Αντωνακόπουλο και τον κ. Κυριαζή με αφορμή τη συζήτηση για τη δημιουργία ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ στο Κούβελο μέσω συνεργασίας με  ΚΟΙΝΣΕΠ. Γενικώς ηρεμία δεν επικρατεί στο συμβούλιο!

Ετήσια λογοδοσία

Με την ολοκλήρωση του ενός έτους από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος  θα προβεί στην ετήσια λογοδοσία Διοίκησης του Δήμου και  θα αναφερθεί στον ετήσιο απολογισμό της δράσης του, των πεπραγμένων, και των πρωτοβουλιών που πήρε για τα σημαντικά έργα και ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Πύργου. Η εκδήλωση θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στις 7:30μμ στον Πολυχώρο «Ξυστρή».

Έκτακτη Συνεδρίαση του Τ.Σ. Κάστρου

Με θέμα τη σταδιακή υποβάθμιση του δημοτικού σχολείου Κάστρου  θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7μ.μ. η Έκτακτη Συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Κάστρου, στο γραφείο του Κοινοτικού Καταστήματος. Όπως αναφέρουν, τα τελευταία χρόνια εξαιτίας των αυξημένων μεταγραφών (νόμιμων ή μη) και της συνεχιζόμενης διαρροής μαθητών προς άλλα σχολεία της περιοχής, το Δημοτικό Σχολείο Κάστρου συρρικνώνεται με αποτέλεσμα τη δραματική μείωση των τμημάτων, η οποία τους φέρνει αντιμέτωπους με τον διαφαινόμενο κίνδυνο κλεισίματος του αργά ή γρήγορα. «Η προσφορά του Δημοτικού Σχολείου Κάστρου είναι αδιαμφισβήτητη και ουσιαστική, ωστόσο τίθεται το ερώτημα εάν η ίδια η κοινωνία που αυτό στηρίζει, είναι τελικά μαζί του ή εναντίον του. Το θέμα του Σχολείου αφορά ολόκληρη την τοπική κοινωνία και όχι μόνο τα παιδιά και τους γονείς τους», αναφέρουν στην ανακοίνωση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος