FOLLOW US: facebook twitter

Χίλιες θέσεις εποχικού προσωπικού για τα δασαρχεία ζητά το υπουργείο Περιβάλλοντος

Ημερομηνία: 01-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον
«Θετική εξέλιξη για την εύρυθμη λειτουργία μας», δηλώνει ο δασάρχης Πύργου, Παν. Λάττας

Την άμεση υλοποίηση ειδικού προγράμματος πρόσληψης εποχιακού προσωπικού από ανέργους, ενταγμένο στον ΟΑΕΔ, χρονικής διάρκειας δώδεκα (12) μηνών, που να αφορά σε 500 Δασολόγους ΠΕ, 300 Δασοπόνους ΤΕ και 200 Διοικητικούς ΔΕ (συνολικά 1000 θέσεις), ζητά ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, κ. Ταγαράς, με έγγραφό του προς τον αρμόδιο για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτση.

Ο κ.Ταγαράς τόνισε ότι η Δασική Υπηρεσία, ήδη σχρόνο εκτελεί και υλοποιεί έργα αιχμής και πρώτης προτεραιότητας για τη χώρα, με συγκεκριμένες χρονικές δεσμεύσεις ολοκλήρωσης, όπως ενδεικτικά είναι:

α. ολοκλήρωση της αναμόρφωσης, ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών εντός του έτους 2021 (εθνική δέσμευση), σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο του ν. 4685/20 (Α 92),

β. απορρόφηση των πιστώσεων, που αφορούν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2104-2020, στα Δασικά Μέτρα 8.3 και 8.4 του οποίου έχουν υποβληθεί προτάσεις έργων ύψους περί τα εκατό (110) εκατομμύρια ευρώ, έως το τέλος του έτους 2022,

γ. άμεση εκπόνηση και υλοποίηση διαχειριστικών μελετών των δημοσίων δασών της χώρας,

δ. εκπόνηση μελετών και εκτέλεση έργων προστασίας και αποκατάστασης ζημιών σε δάση και δασικές εκτάσεις και εδάφη από φυσικές καταστροφές (φωτιές, πλημμύρες).

«Με δεδομένα τα ανωτέρω ως απαρέγκλιτες υποχρεώσεις, για την κάλυψη αναγκών των Δασικών Υπηρεσιών, οι οποίες σήμερα είναι αντικειμενικά υποστελεχωμένες από πλευράς επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού, κρίνεται απαραίτητο να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί άμεσα ειδικό πρόγραμμα πρόσληψης εποχιακού προσωπικού από ανέργους, ενταγμένο στον ΟΑΕΔ, χρονικής διάρκειας δώδεκα (12) μηνών, που να αφορά σε πεντακόσιους (500) Δασολόγους ΠΕ, τριακόσιους (300) Δασοπόνους ΤΕ και διακόσιους (200) Διοικητικούς ΔΕ (συνολικά 1000 θέσεις)», αναφέρει ο κ. Ταγαράς.

Να σημειώσουμε, επίσης, ότι με άλλο έγγραφο, προς στον Υπουργό Εσωτερικών (Α.Π.: ΥΠΕΝ/ΓΔΔΔΠ/84620/2396/ 03-09-2020), ο κ. Ταγαράς ζητεί να δρομολογηθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την πρόσληψη 300 μονίμων υπαλλήλων Δασολόγων – Δασοπόνων (20 για την κεντρική υπηρεσία – 280 για τις Αποκεντρωμένες Δασικές Υπηρεσίες) προκειμένου να ανταποκριθεί στο έργο της η Δασική Υπηρεσία.

Ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας, εξέφρασε με δηλώσεις του στην «Πρωινή» την ικανοποίησή του για την απόφαση, τονίζοντας ότι θα συμβάλει στο να αποσυμφορηθεί ο όγκος εργασίας που έχει συσσωρευτεί στις δασικές υπηρεσίες.

«Είναι μια θετική εξέλιξη γιατί θα μας βοηθήσει στη διαδικασία ολοκλήρωσης των δασικών χαρτών, στην εύρυθμη λειτουργία των δασικών υπηρεσιών και στην προστασία και την ανάδειξη των φυσικών οικοσυστημάτων», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος