FOLLOW US: facebook twitter

Χιλιάδες παιδιά χωρίς σχολικά γεύματα

Ημερομηνία: 06-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

«Είχαμε χρόνια να ακούσουμε για λιποθυμίες παιδιών σε σχολεία από την πείνα. Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν τα κρούσματα στα σχολεία», σημείωσε η αναπληρώτριας τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου, τονίζοντας ότι «σήμερα, Φεβρουάριο το 2020, το 30% των γευμάτων, δηλαδή 54.000 γεύματα, δεν έχουν ακόμη δοθεί. Πρόκειται για περίπου 19.000 γεύματα στην Αθήνα και την Αττική, 24.600 γεύματα στην Μακεδονία, από τα οποία 18.000 στη Δυτική Θεσσαλονίκη, 6.000 στην Πελοπόννησο και 1.500 στη Λέσβο».

«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πάντα με μεγάλη ταχύτητα τις υποθέσεις των μεγάλων συμφερόντων που τη στηρίζουν, αλλά καθυστερεί απαράδεκτα για ζωτικά ζητήματα των παιδιών του δημοτικού σχολείου», επεσήμανε η Θ.Φωτίου

Παράλληλα, η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «φοβούμαστε ότι κινδυνεύουν τα σχολικά γεύματα. Μια σημαντική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που αποδεδειγμένα έχει θετικά αποτελέσματα για τη σχολική διαρροή, κατά της παιδικής παχυσαρκίας και υπέρ της αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος».

«Πριν από λίγες μέρες ήρθε στο φως της δημοσιότητας η περίπτωση μιας μαθήτριας στον Πύργο, που λιποθύμησε από την πείνα. Οφείλουμε να δράσουμε πριν επιστρέψουμε σε αυτή την “κανονικότητα”. Ζητάμε την άμεση επαναλειτουργία του προγράμματος για το σύνολο των δημοτικών κοινοτήτων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος