FOLLOW US: facebook twitter

Ξεχωριστό χορευτικό «σεργιάνι» στα Μακρίσια!

Ημερομηνία: 12-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Ξεχωριστό χορευτικό ταξίδι παρακολούθησαν οι κάτοικοι των Μακρισίων το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στην κεντρική πλατεία του χωριού, συμμετέχοντας στο «σεργιάνι» που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Τα Μακρίσια» και σε συνεργασία με το Γυμνάσιο & Λύκειο Πεταλιδίου.

Οι μικροί χορευτές παρουσίασαν ένα όμορφο πρόγραμμα μεπαραδοσιακούς χορούς αόόλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας μας (Κρήτη, Πόντο, Μακεδονία, Θράκη κλπ),με τη συνοδεία βίντεο και εικόνων που προέβαλαν κάθε περιοχή.

Βασικός συντελεστής της εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Γιάννης Κατσάς, ο οποίος υπηρέτησε πέντε χρόνια στο σχολείο των Μακρισίων και διατηρεί ακόμα και σήμερα στενούς δεσμούς με τους παλιούς μαθητές του.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν αρκετός κόσμος, χειροκροτώντας την προσπάθεια των χορευτών-μαθητών και απαθανατίζοντας τις καλύτερες στιγμές, ενώ οι γυναίκες των Μακρισίων είχαν φροντίσει να τους υποδεχθούν με τον καλύτερο τρόπο, προσφέροντας νόστιμα τοπικά εδέσματα.

«Ένα μεγάλο μπράβο στη χορευτική ομάδα Γυμνασίου-Λυκείου Πεταλιδίου για το μοναδικό χορευτικό ταξίδι που μας χάρισαν χθες βράδυ στην Κεντρική Πλατεία του χωριού μας παίρνοντας τα καλύτερα σχόλια απ’όλο τον κόσμο που βρέθηκε εκεί ! Ευχαριστούμε πρώτα απ’όλα τον Γιάννη Κατσά τον καθηγητή Χορού των παιδιών όπου υπήρξε καθηγητής στο χωριό μας για 5 χρόνια και αισθάνεται όπως είπε το χωριό δικό του,επίσης να ευχαριστήσουμε τηΔιευθύντρια του Λυκείου Πεταλιδίουκα Γρουσουζάκου Δήμητρα για την άψογη συνεργασία, όλα αυτά τα υπέροχα παιδιά που χόρεψαν για εμάς και, τέλος, όλο τον κόσμο που βρέθηκε εκεί και στηρίζει τον σύλλογο μας τα 5 αυτά χρόνια ύπαρξής του. Ευχαριστούμε για όλα», έγραψαν τα μέλη του συλλόγου στο Facebook.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος