FOLLOW US: facebook twitter

Ξεχείλισαν τα σκουπίδια στην Αμαλιάδα!

Ημερομηνία: 09-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

xristodoulopoulos«Ευελπιστούμε ότι μέχρι την Τετάρτη θα έχει επισκευαστεί η ζημιά στο δεματοποιητή» λέει ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος

  • Συστάσεις στους δημότες να κρατούν τα απορριμμάτων στο σπίτι…

Μόλις μερικές μέρες έχει σταματήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων στο Δήμο Ήλιδας, και οι δημότες έχουν ήδη πάρει μια μικρή γεύση του τι σημαίνει, πρόβλημα στη διαχείριση των σκουπιδιών. Οι κάδοι στην πόλη της Αμαλιάδας έχουν ήδη γεμίσει και αρκετοί από αυτούς έχουν ξεχειλίσει ενώ παρατηρήθηκε και το φαινόμενο σε πολλές γειτονιές, μετακίνησης των κάδων σύμμεικτων απορριμμάτων από τη θέση τους! Παρότι η δημοτική αρχή Ήλιδας και η υπηρεσία Καθαριότητας έχουν προχωρήσει σε ανακοινώσεις ενημερώνοντας τους πολίτες για τη βλάβη που υπέστη ο δεματοποιητής στα Κονιδέικα με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας, οι εκκλήσεις τους για διατήρηση όσο αυτό είναι δυνατόν, των απορριμμάτων στις οικίες τους, δεν εισακούστηκαν.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις ο δεματοποιητής θα παραμείνει εκτός λειτουργίας, τουλάχιστον μέχρι την προσεχή Τετάρτη 11 Μαΐου οπότε και η αποκομιδή δεν θα πραγματοποιείται. Μάλιστα, συστήνεται στους δημότες, για τις επόμενες ημέρες να κρατούν τις σακούλες των απορριμμάτων στις οικείες τους, προκειμένου να μην δημιουργηθεί δυσμενής εικόνα για την πόλη, με συσσώρευση σκουπιδιών στους κάδους απορριμμάτων.

«Επισκευάζεται…»

Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, μιλώντας στην «Πρωινή» αναφερόμενος στη βλάβη του δεματοποιητή επισήμανε ότι προήλθε από ένα «γρανάζι» που έσπασε και για το οποίο είχαν δυο λύσεις. «Για να φτιαχτεί, έπρεπε ή να παραγγείλουμε νέο από τη Γερμανία που θα απαιτούσε τουλάχιστον 15 μέρες για να παραληφθεί ή να το φτιάξουμε. Επιλέξαμε τη δεύτερη λύση και ήδη από την Παρασκευή έχει δοθεί σε μηχανουργείου για την επισκευή του. Πιστεύω, ότι μέχρι την Τετάρτη, θα είναι έτοιμο ώστε να ξεκινήσει και πάλι η αποκομιδή».

Παράλληλα, σχολίασε και την κατάσταση που ήδη εμφανίζει η πόλη, εξαιτίας των σωρευμένων σκουπιδιών, τονίζοντας ότι «δυστυχώς κανείς δε θέλει τα απορρίμματα στο σπίτι του και όχι μόνο αυτό, ήδη κάποιοι κάδοι τη  νύχτα κάνουν «βόλτα». Ο κ. Χριστοδουλόπουλος, εξήγησε τις κινήσεις αυτές εν μέρει δικαιολογημένες, αναφέροντας ότι οι κάτοικοι φοβούνται μήπως χρειαστούν περισσότερες ημέρες για την αποκατάσταση της ζημιάς του δεματοποιητή και σωρευτούν μεγάλοι όγκοι απορριμμάτων. «Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και θα ξεκινήσουμε άμεσα την αποκομιδή. Ας βοηθήσουν όμως και οι πολίτες όσο μπορούν».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος