FOLLOW US: facebook twitter

Ξεσηκωμός για την αυριανή Πανηλειακή Απεργία – Παρόντες σχεδόν όλοι οι φορείς και σύλλογοι της Ηλείας

Ημερομηνία: 25-02-2020 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα
-Πάνδημο αίτημα η άμεση κατασκευή και ολοκλήρωση της Πατρών Πύργου

Σε ποτάμι οργής αναμένεται να εξελιχθεί η αυριανή Πανηλειακή Απεργία που έχει προκηρύξει το Συμβούλιο Αιρετών της Ηλείας, με κινητοποίηση στο Βουπράσιο, στα όρια Ηλείας-Αχαΐας. Ήδη από χθες αυξάνονται οι ανακοινώσεις συμμετοχής στην κινητοποίησης, ενώ αναπόφευκτα όλοι και όλα έχουν επισκιαστεί από την προχθεσινή τραγωδία στο ύψος της Νέας Μανολάδας, με το τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε δύο νέους από τη Βουπρασία.

Η ΝΕ Ηλείας του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας  εξέδωσε νέα ανακοίνωση με την οποία ζητάει από την κυβέρνηση να επανεξετάσει τις επιλογές που ο ίδιος ο υπουργός είχε θέσει προς συζήτηση, δηλαδή τη συνέχιση του έργου ως έχει και  ταυτόχρονα τη διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την παράταση της χρηματοδότησης μετά το 2023, εκφράζοντας εκ νέου αμφιβολίες για την επιλογή της σύμβασης παραχώρησης.

«Οι πολίτες της Ηλείας είναι σίγουρο ότι θα του το αναγνωρίσουν, εφόσον το επιτύχει.  Η περίπτωση της αλλαγής πλεύσης σήμερα προς την διαδικασία της “Παραχώρησης” είναι πολύ πιθανόν να σημάνει την χρόνια καθυστέρηση της έναρξης του έργου λόγω δικαστικής εμπλοκής όπως ήδη κάποιοι ανάδοχοι έχουν εκδηλώσει στις προθέσεις τους.

Ακούμε διαρκώς ότι το έργο ως έχει θα καθυστερήσει χρονικά πέραν του 2023. Ζητούμε κάποιος από αυτούς που το ισχυρίζεται να μας το αποδείξει επίσημα με χρονοδιαγράμματα. Ποια η θέση των τριών αναδόχων σε αυτούς τους ισχυρισμούς; Ρήτρες καθυστέρησης δεν υπάρχουν; Το Ελληνικό Κράτος δεν δεσμεύθηκε ότι εάν το έργο καθυστερήσει πέραν του 2023 θα καλύψει το υπόλοιπο κόστος , όπως θα κάνει άλλωστε και με τις αποζημιώσεις που θα κληθεί να δώσει στην περίπτωση της Παραχώρησης;» αναφέρει και επισημαίνει ότι με απόφαση κατά πλειοψηφία του ΔΣ συμμετέχει στην Πανηλειακή Απεργία της 26ης Φεβρουαρίου 2020.

«Το ΔΣ εκφράζει όμως ταυτόχρονα τη θλίψη του για την αδυναμία μας ως Ηλείοι να συμπορευθούμε με ομοψυχία απέναντι στα κοινά προβλήματα. Ο δρόμος Πατρών-Πύργου δεν έχει χρώματα Μπλε, Κόκκινο ,Πράσινο ή Ροζ . Ο δρόμος Πατρών – Πύργου έχει μόνο το χρώμα του αίματος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας είχε προαναγγείλει εδώ και μέρες τη συμμετοχή του στην αυριανή κινητοποίηση, κάτι που επιβεβαίωσε ο γ.γ. του Σωματείου, Γιώργος Παπανικολόπουλος, με δήλωσή του στην «Πρωινή».

«Είναι θέμα ζωής και θανάτου και μας αφορά όλους. Όλοι μαζί πρέπει να διαμαρτυρηθούμε και να φωνάξουμε “Όχι άλλοι ανάπηροι και νεκροί στο δρόμο καρμανιόλα!”» τόνισε.

Ο βουλευτής Ηλείας, Μιχάλης Κατρίνης, κατά την επιστροφή του στις κοινοβουλευτικές του υποχρεώσεις στην Αθήνα, δήλωσε από τον τόπο του προχθεσινού δυστυχήματος:

«Δύο ακόμα νέα παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε αυτόν τον δρόμο-καρμανιόλα, για την οποία ο λαός της Ηλείας και της Αχαΐας απαιτεί να μάθει πότε θα ξεκινήσει, πότε θα ολοκληρωθεί, πόσο θα κοστίσει και με ποιον τρόπο θα γίνει.Η εποχή των συναντήσεων και των γενικόλογων υποσχέσεων έχει περάσει προ πολλού. Η υπομονή του λαού της Ηλείας έχει εξαντληθεί. Εδώ και τώρα ο υπουργός κ. Καραμανλής να απαντήσει συγκεκριμένα για το πότε ξεκινάει το έργο. Εμείς το ζητήσαμε στη Βουλή, θα επανέλθουμε και θα περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις και συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Στηρίζει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Την απόφαση του Συλλόγου Εργαζομένων Πύργου-Αρχ. Ολυμπίας-Ζαχάρως να συμμετάσχει στην αυριανήΠανηλειακή Απεργία στηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΑ, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Γαρύφαλος.

«Ο αυτοκινητόδρομος αυτός παραμένει καρμανιόλα και έχει γίνει αφορμή για δεκάδες τροχαία ατυχήματα και δυστύχηματα, προκαλώντας την οργή και την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών φορέων της Ηλείας, οι οποίοι αποφάσισαν να προκηρύξουν Γενική Απεργία στις 26 Φεβρουαρίου. Στην Πανηλειακή Απεργία συμμετέχει και ο σύλλογος εργαζομένων Πύργου-Αρχ. Ολυμπίας-Ζαχάρως. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ συμπαρίσταται στον αγώνα του συλλόγου-μέλους της για την ικανοποίηση ενός αιτήματος που συνδέεται με την ασφάλεια αλλά και με την αναβάθμιση της περιοχής», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Συμμετέχει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας ανακοίνωσαν ότι θα συμμετέχουν στην τρίωρη στάση εργασίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την Ηλεία και την Αχαΐα καθώς και στην κινητοποίηση στο Βουπράσιο.

«Η κατασκευή του πολυπόθητου έργου εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί κύριο αίτημα όλων των Ηλείων. Ως υγειονομικοί έχουμε πικρή εμπειρία από τα εκατοντάδες ατυχήματα και την διαχείριση των τραυματιών.  Οι συνεχείς παλινωδίες και καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου αποτελούν προσβολή σε όσους έχουν θρηνήσει ανθρώπινες ζωές στο βωμό της ασφάλτου. Παράλληλα αποτελεί μνημείο εμπαιγμού και αναισχυντίας. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε χορτάσει από εξαγγελίες και μεγαλόπνοα σχέδια. Πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στις ατέρμονες συζητήσεις και να ολοκληρωθεί το έργο στο πιο σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς αντεγκλήσεις και διαγκωνισμούς.  Με ενότητα και αποφασιστικότητα στον κοινό στόχο. Ένα σύγχρονο, ασφαλή αυτοκινητόδρομο ως δημόσιο έργο. Με αυτό το πλαίσιο συμμετέχουμε στην κινητοποίηση της Τέταρτης 26-02-2020 και  καλούμε τους εργαζόμενους σε στάση εργασίας από τις 11:00 έως την λήξη του ωραρίου», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ανακοίνωση συμμετοχής από το Τοπικό Συμβούλιο Πύργου

Το Τοπικό Συμβούλιο Πύργου εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «Όχι άλλοι νεκροί, όχι άλλος εμπαιγμός στην κατασκευή του δρόμου Πύργου-Πατρών»επισημαίνοντας τους κινδύνους που απορρέουν από την απόφαση του υπουργού Υποδομών, κ. Καραμανλή, να ακυρώσει τον υφιστάμενο διαγωνισμό και να εντάξει το έργο στη σύμβαση παραχώρησης, τονίζοντας εάν και εφόσον ξεπεραστούν όλοι οι σκόπελοι και ολοκληρωθεί το έργο κάποια στιγμή, τα διόδια θα επιβαρύνουν αρκετά τους κατοίκους.

«Όλες αυτές οι εξελίξεις δεν μπορεί παρά να μας προβληματίζουν πολύ έντονα για την σκοπιμότητα που μπορεί να κρύβουν, καθώς και για την ίδια την τύχη του δρόμου. Έναν δρόμο που όχι μόνο έχει τεράστια ανάγκη ο τόπος μας λόγω της ανάπτυξης  που θα φέρει στην περιοχή, αλλά θα βάλει και ένα τέλος στον σωρό με τα αμέτρητα εικονοστάσια που αντικρίζουμε διασχίζοντάς τον. Ένα έργο που έχει τεράστια ανάγκη η κοινωνία της Ηλείας όντας από τις τελευταίες περιοχές της Ελλάδας που δε διαθέτουν έναν σύγχρονο οδικό άξονα για ασφαλείς μετακινήσεις.

»Όχι άλλος εμπαιγμός! Καλούμε την κοινωνία της Ηλείας να διαμαρτυρηθεί ενεργά και να διεκδικήσει άμεσα, αποτελεσματικά και χωρίς διόδια την κατασκευή του δρόμου Πύργου-Πατρών. Όλοι οι συναρμόδιοι φορείς της περιοχής, οι βουλευτές, οι αιρετοί κλπ να σταθούν δίπλα στους κατοίκους και να διεκδικήσουν την κατασκευή του έργου απρόσκοπτα και χωρίς σκοπιμότητες.

»Ο τόπος μας δεν αντέχει άλλες χαμένες ευκαιρίες και αναπτυξιακά έργα που σταματούν στις παρυφές του Νομού μας. Ως Συμβούλιο της Κοινότητας Πύργου καλούμε σε συνεχείς κινητοποιήσεις!  Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο Βουπράσιο δίνουμε το “παρών” για να διεκδικήσουμε τον δρόμο. Έναν δρόμο ο οποίος μας «ΑΝΗΚΕΙ», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Δήμος Πύργου ανακοίνωσε ότι για τους πολίτες που θέλουν να συμμετέχουν στη συγκέντρωσητης Τετάρτης 26 Φεβρουαρίου, ημέρα Πανηλειακής Απεργίας  (κλείσιμο της εθνικής οδού Πύργου -Πατρών στα όρια Ηλείας και Αχαΐας.(Βουπράσιο) – ώρα 12μ.μ)  να συγκεντρωθούν στην οδό Υψηλάντου (Σταθμός ΟΣΕ) και μέχρι της 10:30  για τη δωρεάν μετάβασή τους με λεωφορεία (ευγενική χορηγία του ΚΤΕΛ Ηλείας) στο χώρο της συγκέντρωσης-διαμαρτυρίας.

Επίσης, το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει λεωφορείο στις 11 το πρωί έξω από το ταχυδρομείο Αμαλιάδας για να εξυπηρετήσει τους πολίτες που θέλουν να συμμετέχουν στην αυριανή κινητοποίηση στο Βουπράσιο.

Αχαϊκό κάλεσμα στην Πανηλειακή Απεργία

Την υποστήριξή της στην κινητοποίηση στο Βουπράσιο εξέφρασε επισήμως η δημοτική παράταξη «Ώρα Πατρών», ζητώντας από τον δήμαρχο Πατρέων, Κ. Πελετίδη, να συμμετάσχει στην  Πανηλειακή Απεργία.

«Όπως γνωρίζετε στις 26/2/2020 η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του Πανηλειακού Συμβουλίου Αιρετών με την ευρεία συμμετοχή φορέων από τους Νομούς Ηλείας, Αχαΐας, Μεσσηνίας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας θα συμμετάσχουν σε κινητοποίηση στη θέση Βουπράσιο για την επιτάχυνση της κατασκευής της Πατρών-Πύργου όπως είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

»Γνωρίζετε ότι ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κος Καραμανλής Κωνσταντίνος επιθυμεί το έργο να δοθεί στους “αρεστούς” της κυβέρνησης της ΝΔ, εργολάβους της Ολυμπίας Οδού με άμεση συνέπεια το έργο να καθυστερήσει για άλλη μια 5ετία γεγονός που θα προκαλέσει νέα καθυστέρηση  και νέο “κύκλο αίματος”.Η παράταξή μας ευθύς εξ αρχής στο Δημοτικό Συμβούλιο σας πρότεινε να δημιουργηθεί κοινή συντονιστική επιτροπή, όπου θα αναλάβει πρωτοβουλίες και κοινές δράσεις, διότι μόνο έτσι η επιτυχία είναι δεδομένη. Με την ενότητα των δύο Νομών και όχι μόνο.

Κύριε Δήμαρχε,

Αφού δεν συγκαλέσατε Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητηθεί το θέμα να προχωρήσετε έστω σε συμβούλιο εκ περιφοράς, ώστε η Πάτρα να ενώσει τη φωνή της με τους φορείς όλων των Νομών. Φυσικά η θέση της παράταξής μας “ΩΡΑ Πατρών” είναι η συμμετοχή μας στην ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ κινητοποίηση», υπογραμμίζει ο επικεφαλής της παράταξης, Γιώργος Ρώρος.

ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

ΟΙ ΔΗΜΟΙ:  ΠΥΡΓΟΥ, ΠΗΝΕΙΟΥ, ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ – ΚΥΛΛΗΝΗΣ, ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΛΕΙΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΛΕΙΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΥΡΓΟΥ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΥΡΓΟΥ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΑΓΑΝΟΥ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»,

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΥΡΓΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΥΡΓΟΥ-ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑΣ-ΖΑΧΑΡΩΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ Π.Ε.ΗΛΕΙΑΣ

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ Α.Ο.

ΚΤΕΛ ΗΛΕΙΑΣ

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΑΞΙ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ»

(ΤΗΝ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΑΔΕΔΥ (ΗΛΕΙΑ/ΑΧΑΙΑ) και Η ΠΟΕ ΟΤΑ )

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ