FOLLOW US: facebook twitter

Ξεπερνούν τους 100 οι μαθητές με κορονοϊό στην Ηλεία!

Ημερομηνία: 03-12-2021 | Συντάκτης:

Μεγάλη ανησυχία για τη διασπορά, αλλά και αντιδράσεις από γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές

– Αναστολή της λειτουργίας του 1ου Γυμνασίου Πύργου ζητά ο Σύλλογος Καθηγητών
– Αναστάτωση από την εμφάνιση κρουσμάτων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στο Δημοτικό Σχολείο Πανόπουλου


Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στα σχολεία της Ηλείας, προκαλώντας έντονη ανησυχία σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές αλλά και αντιδράσεις για τη μη αναστολή τμημάτων ή σχολείων από το Υπουργείο Παιδείας.
Χθες, εντοπίστηκαν είκοσι μαθητές θετικοί στον κορονοϊό αλλά και ακόμα ένας εκπαιδευτικός με τον συνολικό αριθμό των νοσούντων από την αρχή της εβδομάδας μαζί με τα ράπιντ τεστ που έχουν πραγματοποιηθεί να ξεπερνούν πλέον τους 100. Η πλειοψηφία των κρουσμάτων αντιμετωπίζει ήπια συμπτώματα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Γιώργο Φωτεινόπουλο, χθες ενημερώθηκαν ότι βρέθηκαν τρεις (3) ακόμα μαθητές θετικοί από το 1ο Γυμνάσιο Πύργου, τρείς (3) από το 1ο ΓΕΛ Πύργου, τρείς (3) από το 2ο ΕΠΑΛ Πύργου και από ένα νέο κρούσμα, στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, το Γυμνάσιο Γαστούνης, το Γυμνάσιο Ανδρίτσαινας και το 2ο Γυμνάσιο Πύργου. «Διαπιστώνεται μια διασπορά του κορονοϊού στα σχολεία ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Παιδείας. Κατανοούμε απόλυτα την ανησυχία γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών, ως διεύθυνση όμως δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε αναστολή τμημάτων αν δεν συμπληρωθεί το 50%+ όπως προβλέπεται…».

Αξίζει να αναφερθεί ότι από την Δευτέρα, στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου, έχουν εμφανιστεί περισσότερα από 27 κρούσματα κορονοϊού, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία αλλά και αντιδράσεις από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών του σχολείου αλλά και από γονείς.

 

Αναστολή της λειτουργίας του 1ου Γυμνασίου Πύργου ζητούν οι καθηγητές

Με ανακοίνωση του, ο Σύλλογος Καθηγητών του 1ου Γυμνασίου Πύργου, απευθύνει κάλεσμα προς κάθε αρμόδιο φορέα να προχωρήσει στην προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του σχολείου αλλά και στην μείωση των μαθητών ανά τμήμα. Αναλυτικότερα ο Σύλλογος επισημαίνει: «Ο Σύλλογος των καθηγητών του 1ου Γυμνασίου Πύργου διαμαρτύρεται έντονα γιατί σε ένα πολυδύναμο σχολείο με σύνολο περίπου 360 μαθητών, έχουν εκδηλωθεί πολλά κρούσματα κορονοϊού (σε περισσότερα από τα μισά τμήματα) τα οποία καθημερινά αυξάνονται και το σχολείο παραμένει σε κανονική λειτουργία. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι και λόγω των καιρικών συνθηκών απειλείται άμεσα η υγεία τόσο των μαθητών μας, οι οποίοι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι ανεμβολίαστοι, όσο και του εκπαιδευτικού προσωπικού, αρκετοί από τους οποίους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Ενώ τα κρούσματα είναι διάσπαρτα σε όλο το σχολείο το ΥΠΑΙΘ απλά διαφυλάττει το γράμμα του νόμου (50% +1 κρούσματα) και δεν προβαίνει σε αναστολή της λειτουργίας ούτε σε μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, που θα αναχαίτιζε σημαντικά την μετάδοση του ιού. Για το ΥΠΑΙΘ παραμένουμε απλοί αριθμοί και όχι άνθρωποι που ανήκουν σε οικογένειες με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Καλούμε άμεσα κάθε αρμόδιο φορέα να λάβει τα κατάλληλα μέτρα αναστέλλοντας προς το παρόν τη λειτουργία του σχολείου και μειώνοντας άμεσα τον αυξημένο αριθμό μαθητών ανά τμήμα».

 

Ανησυχία από τη διασπορά στο Δημοτικό Σχολείο Πανόπουλου

Πέντε νέα κρούσματα σε μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πανόπουλου και σε έναν ακόμα εκπαιδευτικό, επιβεβαιώθηκαν χθες γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία και αναστάτωση στην κλειστή τοπική κοινωνία. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Νίκο Κλάδη, η εμφάνιση κρουσμάτων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς έχει θορυβήσει τους γονείς, πολλοί από τους οποίους δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί είναι διάσπαρτα στην γ’, την ε’ και την στ’ τάξη του σχολείου.

«Διαπιστώνεται μια διασπορά του κορονοϊού στα σχολεία, ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Παιδείας» ανέφερε ο Δ/ντης Β/θμιας Εκπαίδευσης, Γ. Φωτεινόπουλος.

Πέντε νέα κρούσματα σε μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πανόπουλου και σε έναν ακόμα εκπαιδευτικό, εντοπίστηκαν χθες, σύμφωνα με τον Δ/ντή Α/θμιας Εκπαίδευσης, Ν. Κλάδη, προκαλώντας αναστάτωση στην τοπική κοινωνία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος