FOLLOW US: facebook twitter

«Ξεπαγώνουν» οι δασικοί χάρτες – Συγκροτήθηκαν οι επιτροπές εξέτασης αντιρρήσεων

Ημερομηνία: 27-08-2021 | Συντάκτης:

Επανεκκινεί, έστω και με 18μηνη καθυστέρηση, η διαδικασία κύρωσης των δασικών χαρτών στην Ηλεία, καθώς την περασμένη εβδομάδα εστάλη στη Διεύθυνση Δασών Ηλείας από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος, κ. Αραβώση, η εντολή να συγκροτηθούν οι επιτροπές που θα εξετάσουν τις υποβληθείσες αντιρρήσεις των ενδιαφερόμενων πολιτών.

Το έργο των επιτροπών είναι αρκετά και δύσκολο και στόχος είναι να προχωρήσουν με γρήγορο ρυθμό. Μετά και την πρόσφατη αυτόματη ενσωμάτωση διοικητικών πράξεων που μείωσαν τις αιτήσεις, ο αριθμός των αντιρρήσεων είναι κοντά στις 10.000, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Διεύθυνσης Δασών Ηλείας, ενώ μένει να διευκρινιστεί αν θα ενσωματωθούν οι περίπου 2.000 αντιρρήσεις που είχαν εξεταστεί και είχαν τελεσιδικήσει ως το 2019 από τις επιτροπές που συγκρότησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Εάν επιτευχθεί αυτό, ο φόρτος εργασίας των επιτροπών θα μειωθεί αισθητά.

Πλέον απομένει η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος που θα άρει το αδιέξοδο που προέκυψε από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία μπλόκαρε την εξαγορά των εκχερσωμένων εκτάσεων.

Παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις, εδώ και αρκετούς μήνες το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν έχει φέρει στη Βουλή νόμο προς επεξεργασία και συζήτηση, κάτι που επιτείνει την αγωνία και τη δυσαρέσκεια των πολιτών που είχαν καταθέσει αίτηση εξαγοράς και παραμένουν εγκλωβισμένοι επί μακρόν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος