FOLLOW US: facebook twitter

«Ξεπαγώνει» η πρόταση βελτίωσης των υποδομών της Γεωπονίας

Ημερομηνία: 24-02-2021 | Συντάκτης:
Έργο 7 εκατ. ευρώ υποβάλλει στην Περιφέρεια ο δήμος Ήλιδας

Την παλαιά πρόταση για την επέκταση και την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου Γεωπονίας Αμαλιάδας θα υποβάλει εντός των ημερών προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης, όπως προανήγγειλε και στο χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο.

Ο κ. Λυμπέρης δήλωσε στην «Πρωινή» πως τα έργα που θέλει να εκτελέσει, φτάνουν στα επτά εκατ. ευρώ και με αυτά θα δημιουργήσει νέες αίθουσες και εργαστήρια για τις ανάγκες ομαλής λειτουργίας των μαθημάτων του τμήματος, καθώς και φοιτητική εστία που θα ικανοποιήσει τις ανάγκες των κοινωνικά ευάλωτων σπουδαστών που θα έρθουν στην Αμαλιάδα.

«Όπως είπα και κατά τη διάρκεια του περιφερειακού συμβουλίου, εμείς αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι στηρίζουμε το Πανεπιστήμιο και ως δήμος είμαστε δίπλα. Η πρόταση που θα υποβάλω προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, είναι κοντά στα 7 εκατ. ευρώ και προβλέπει νέες κτιριακές εγκαταστάσεις για το τμήμα. Είναι η πρόταση που είχα ετοιμάσει το 2013 και άφησα παρακαταθήκη στον δήμαρχο που με διαδέχθηκε και τελικά το 2019, με τον νόμο Γαβρόγλου, διαγράφηκε και χάθηκε, όπως με είχαν ενημερώσει από το Πανεπιστήμιο. Άφησα έργο 7 εκατ. ευρώ, επί 5 χρόνια δεν προχώρησε καθόλου, παρότι το ζητούσα συνεχώς από τον προκάτοχό μου, και τελικά η προηγούμενη κυβέρνηση κι ο κ. Χριστοδουλόπουλος ροχαλίζει. Τώρα επανυποβάλλουμε την πρόταση στην Περιφέρεια και πιστεύουμε ότι ο περ/ρχης θα το εντάξει στο ΠΔΕ και οι υποδομές του τμήματος θα αναβαθμιστούν», επισήμανε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος