FOLLOW US: facebook twitter

Ξενοφών-Πέλοπας Πύργου 0-1: Βασιλιάς Πέλοπας, υπέταξε και τον Ξενοφώντα!

Ημερομηνία: 31-01-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Μετά τον Πανηλειακό νίκησε εκτός έδρας και τον Ξενοφώντα με γκολ του Γεωργίου κι έγραψε ιστορία!

Ο Πέλοπας Πύργου… πυροδότησε και δεύτερη «βόμβα» στην Α1 DUOMO-MONK, καθώς μετά τον Πανηλειακό νίκησε εκτός έδρας με 1-0 και τον Ξενοφώντα στην Ζαχάρω και αναρριχήθηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας του 1ου ομίλου, προσπερνώντας τον Αλφειό, που ηττήθηκε στον Πύργο από τον Πανηλειακό. Άλλη μια ιστορική εκτός έδρας νίκη για την ομάδα του Νίκου Δαβουρλή απέναντι σε μεγάλο αντίπαλο, που δείχνει πως ο Πέλοπας με σκληρή δουλειά και κρατώντας χαμηλούς τόνους έχει «ψηλώσει» πολύ πλέον. Ο Ξενοφών δεν κατάφερε να σκοράρει στο α΄ ημίχρονο, όπου είχε και δοκάρι, δέχτηκε το γκολ στο 62΄ και από κει και πέρα δεν κατάφερε να αντιδράσει, παίζοντας στα τελευταία δέκα λεπτά και με παίκτη λιγότερο καθώς τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο ο Κακολύρης και αποχώρησε, ενώ είχε συμπληρωθεί ο αριθμός των αλλαγών.

Στο α΄ ημίχρονο, στο 15΄ ο Μιλοσέσκι είχε δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής που έδιωξε ο Πετρόπουλος και στο 30΄ ο Διονυσόπουλος είχε κεφαλιά στο δοκάρι, ύστερα από σέντρα του Ηλιόπουλου. Στο β΄ μέρος, ο έμπειρος μεσοεπιθετικός Θάνος Γεωργίου «πάγωσε» τους ερυθρόλευκους με ψύχραιμο πλασέ γράφοντας το 0-1 και βάζοντας γερές βάσεις για το ιστορικό τρίποντο. Ο Ξενοφών προσπάθησε να πιέσει και να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά ο Πέλοπας ήταν καλά στημένος αμυντικά. Ένα μακρινό σουτ του Μπακατσέλου απέκρουσε σε κόρνερ ο Πετρόπουλος, ενώ ο Πέλοπας προς το τέλος του αγώνα, στην κόντρα, είχε άλλες δύο φάσεις με Σπανό και Κανελλόπουλο. Κάπως έτσι, ο Πέλοπας έφυγε με τους τρεις βαθμούς από την Ζαχάρω, πετυχαίνοντας άλλο ένα σπουδαίο διπλό φέτος.

Ξενοφών: Αποστολάκος, Βαγγόπουλος (52΄ Θ. Κωνσταντόπουλος), Ηλιόπουλος, Αναμουρλίδης (70’ Κακολύρης), Κύτταρης, Μιλοσέσκι, Π. Κωνσταντόπουλος (52’ Πεσκελίδης), Τσίτσος, Καλαντζής (52’ Κουτσογιαννάκης), Διονυσόπουλος (70’ Παναγόπουλος), Μπακατσέλος.

Πέλοπας: Πετρόπουλος, Χριστακόπουλος, Καραμεσίνης, Παπαγεωργίου, Παναγόπουλος, Χαραλαμπόπουλος (20’ λ.τρ. Β. Πλατής), Αστερόπουλος, Δ. Πλατής, Γεωργίου (80’ Τσιχλιάς), Δημητρόπουλος (63’ Σπανός), Κανελλόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος