FOLLOW US: facebook twitter

Ξενοφών-Ολυμπιακός Σαβαλίων 3-2: Όλα δικά του!

Ημερομηνία: 23-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Ο Ξενοφών με το κύπελλο και όλους να δείχνουν το νούμερο 3 με τα δάχτυλά τους, με αφορμή το τρεμπλ.

Ο Ξενοφών νίκησε ξανά τον Ολυμπιακό και κατέκτησε το τρεμπλ

 

Ο Ξενοφών Κρεστένων συνεχίζει να γράφει ιστορία στο ηλειακό ποδόσφαιρο κατακτώντας το τρεμπλ, ούσα η δεύτερη ομάδα στην Ηλεία που το έχει πετύχει (το είχε κάνει και ο Π.Φ.Ο. Πανόπουλου το 2010). Μετά το πρωτάθλημα της Α1 και το Κύπελλο Ηλείας, ο Ξενοφών πήρε και το Σούπερ Καπ, νικώντας ξανά τον πολύ καλό Ολυμπιακό Σαβαλίων, με 3-2 αυτή τη φορά, το βράδυ του Σαββάτου στο Στάδιο Πύργου, παρουσία 300 περίπου φιλάθλων.

Μια τεράστια επιτυχία για την ομάδα των Μιλοσέσκι-Αντωνόπουλου, που απέδειξε εκ νέου πως ήταν η καλύτερη ομάδα της περασμένης σεζόν. Ο Ολυμπιακός στάθηκε πολύ καλά, είχε μεγάλες φάσεις για γκολ, κυρίως στο α΄ ημίχρονο, σκόραρε δύο φορές στο β΄, αλλά δεν ήταν αρκετό. Έδειξε όμως πως θα είναι πολύ ανταγωνιστικός τη νέα σεζόν που ξεκινά το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Φάσεις αλλά χωρίς γκολ το α΄ μέρος

Ανοιχτό ήταν το α΄ ημίχρονο με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται χωρίς σκοπιμότητες, ψάχνοντας το γκολ που θα τους έδινε προβάδισμα για την κατάκτηση του τροπαίου. Η πρώτη καλή φάση ήταν στο 10ο λεπτό για τον Ολυμπιακό με τον Κολσίδα, ο οποίος ύστερα από κάθετη πάσα του Θανάση Αντωνόπουλου, πλάσαρε άουτ. Ο Ξενοφών απάντησε λίγα λεπτά μετά με κεφαλιά του Μπουτσικάκη στο δοκάρι, ύστερα από σέντρα του Φερεκίδη και στο 18΄ ο Χοτζάι έφτασε επίσης κοντά στο γκολ, όταν πλάσαρε από πλάγια αλλά απέκρουσε σε κόρνερ ο Βυθούλκας. Στο 23΄ ήταν η σειρά του Πάρη Κωνσταντόπουλου να απειλήσει (άουτ) και στο 25΄ ο Ολυμπιακός έχασε άλλη μια καλή ευκαιρία όταν ο Χοτζάι βρέθηκε απέναντι από τον Βυθούλκα, η μπάλα έφτασε πλάγια στον Σταυρούλια, που σε κενή εστία, δεν πλάσαρε σωστά και αστόχησε. Στο 37΄ είχαμε άλλο ένα χαμένο τετ-α-τετ από την πλευρά του Ξενοφώντα αυτή τη φορά, με τον Κωνσταντόπουλο να πλασάρει και τον Ζωμένο να αποκρούει. Έτσι, το α΄ ημίχρονο τελείωσε χωρίς τέρματα, παρά τις 6 συνολικά πολύ καλές φάσεις, τρεις από κάθε ομάδα.

«Βροχή» από γκολ στο β΄ ημίχρονο

Στο β΄ ημίχρονο οι ομάδες αποδείχτηκαν πιο εύστοχες και από το 56΄ και μετά ξεκίνησε η… βροχή των γκολ, με νικητή τον Ξενοφώντα με 3-2! Νωρίτερα, στο 46′ πλασέ του Φερεκίδη, από κάθετη του Μπουτσικάκη, απέκρουσε ο Ζωμένος και στο επόμενο λεπτό πλασέ του Σταυρούλια πάνω από τον Βυθούλκα, ο Πλατανίτης πρόλαβε προ της γραμμής κι έδιωξε.

Στο 56΄ έγινε το 1-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μούτσου (δοκάρι και γκολ), ύστερα από ανατροπή του Μπουτσικάκη. Τρία λεπτά μετά, όμως, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με ατομική ενέργεια του Θανάση Αντωνόπουλου (1-1). Στο 80΄ έγινε το 2-1 ξανά με  πέναλτι από τον Πάρη Κωνσταντόπουλο, πέναλτι που κέρδισε ο Μούτσος από τον Τσακοπιάκο στα όρια της μεγάλης περιοχής. Για τη φάση του πέναλτι, οι παίκτες του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκαν ότι η παράβαση ήταν έξω από την περιοχή. Ο Ολυμπιακός βγήκε μαζικά μπροστά για να ισοφαρίσει και στο 87΄ έγινε το 3-1 από ασίστ του Γαλανόπουλου και ωραίο πλασέ του Μούτσου έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Στο επόμενο λεπτό, οι ερυθρόλευκοι των Σαβαλίων ξαναμπήκαν στο παιχνίδι, με άλλο ένα υπέροχο γκολ από τον «Φίγκο», που πλάσαρε ψηλοκρεμαστά τον Βυθούλκα. Στα εναπομείναντα λεπτά τίποτα δεν άλλαξε και ο Ξενοφών έκανε το τρεμπλ για τη σεζόν 2018-2019.

Καλύτεροι από τους τροπαιούχους οι Μούτσος, Φερεκίδης, Αναμουρλίδης και από τον Ολυμπιακό ο «Φίγκο» και ο Λάμπης Μαρκόπουλος. Πολύ καλή η διαιτησία του Κούλη και των βοηθών του.

Ξενοφών: Βυθούλκας, Γαλανόπουλος, Πλατανίτης, Αναμουρλίδης, Δημάκης, Π. Κουτσογιαννάκης (64΄ Γκρίλλας), Κωνσταντόπουλος, Φερεκίδης (53΄ Μπατζάκας), Μιλοσέσκι (75΄ Πετρόπουλος), Μούτσος, Μπουτσικάκης (70΄ Μπακατσέλος).

Ολυμπιακός Σαβαλίων: Ζωμένος, Τσακοπιάκος (89′ Αστερής), Μ. Μαρκόπουλος, Σαββανίδης (86′ Ρούνης), Γιαννακόπουλος (63΄ Μπουγονικολός), Χ. Μαρκόπουλος, Αβραμόπουλος, Κολτσίδας, Χοτζάι, Σταυρούλιας, Αντωνόπουλος.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 11 άτομα, άτομα στέκονται, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητεςΟ Ολυμπιακός Σαβαλίων όπως παρατάχθηκε το Σάββατο.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα κάνουν σπορ, άτομα στέκονται, παπούτσια και υπαίθριες δραστηριότητεςΦάση από το παιχνίδι με πρωταγωνιστές τους διακριθέντες Μούτσο, Λάμπη Μαρκόπουλο.

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται, παιδί, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητεςΗ βράβευση των διαιτητών από τον Δήμαρχο Πύργου, Τάκη Αντωνακόπουλο, τον Υπεύθυνο Αθλητισμού του Δ. Πύργου, Γιάννη Αργυρόπουλο και τον Πρόεδρο της ΕΠΣΗ, Άρη Κουλούρη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος