FOLLOW US: facebook twitter

Ξενοφών-Ολυμπιακός Σαβαλίων 2-2: Μοιρασιά στο 93΄, με φωνές για τη διαιτησία!

Ημερομηνία: 03-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Μούτσος έσωσε τον βαθμό για τον Ξενοφώντα, απέναντι στον καλύτερο Ολυμπιακό, που διαμαρτυρήθηκε για τρία πέναλτι!

 

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Ο Άγγελος Μούτσος στο 93ο λεπτό ισοφάρισε 2-2 στην Κρέστενα κι έτσι Ξενοφών και Ολυμπιακός μοιράστηκαν τα γκολ και τους βαθμούς, σε ένα αποτέλεσμα που αδικεί την ομάδα των Σαβαλίων, που ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και είχε πιο κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Παράλληλα, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν δικαίως στον διαιτητή Γ. Καραβίδα για δύο περιπτώσεις πέναλτι στο α΄ ημίχρονο και για άλλη μία στο β΄!

Ο Ολυμπιακός πήγε στην Κρέστενα για να μη χάσει, ώστε να μείνει ζωντανός στη διεκδίκηση μιας θέσης στην τετράδα και βρήκε τον Ξενοφώντα με σοβαρές απουσίες (χωρίς τον τραυματία Μιλοσέσκι, ενώ ο προερχόμενος από τραυματισμό Πάρης Κωνσταντόπουλος πέρασε στο ματς στο 70΄). Ως εκ τούτου, κυνήγησε τη νίκη, ήταν καλύτερος αλλά και άτυχος.

Από την άλλη, έτσι όπως εξελίχτηκε το ματς, ο Ξενοφών έμεινε ευχαριστημένος με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο ματς και μόλις στο 3ο λεπτό, ο Χοτζάι με ένα εκπληκτικό απευθείας φάουλ από 25 μέτρα, έγραψε το 0-1. Στο 15΄ ο Θανάσης Αντωνόπουλος ανατράπηκε από τον Δασκαλόπουλο μέσα στην περιοχή, που βγήκε πολύ δυνατά πάνω στη μπάλα, αλλά ο διαιτητής Καραβίδας έδειξε κόρνερ, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός ζήτησε δικαίως πέναλτι.

Ο Ξενοφών ανέβηκε στη συνέχεια και στο 18΄ είχε σουτ του Κολόκα από αριστερά μέσα στην περιοχή, που μπλόκαρε εύκολα ο Πλατής.  Στο 20΄ ήρθε η ισοφάριση. Ο Στάθης Χαραλαμπόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Αναμουρλίδης έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Διονυσόπουλος με νέα κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 23΄ και 26΄ τα μακρινά σουτ των Μπακατσέλου, Μούτσου πέρασαν αρκετά άουτ και στο τελευταίο δεκάλεπτο του α΄ ημιχρόνου ο Ολυμπιακός πήρε ξανά τα ηνία του αγώνα.  Στο 40΄ η μπάλα βρήκε στο χέρι του Χαραλαμπόπουλου μέσα στην περιοχή, όλος ο Ολυμπιακός ζήτησε ξανά πέναλτι, αλλά ο Καραβίδας είχε αντίθετη άποψη. Στο 44΄ οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 1-2. Ο Σταυρούλιας έβγαλε μπαλιά στον Αντωνόπουλο, αυτός μπήκε στην περιοχή αμαρκάριστος, πάσαρε δίπλα στον Θανάση Νικολόπουλο για να σιγουρέψει το γκολ, αλλά το πλασέ του τελευταίου απέναντι από την εστία, κατέληξε στην αγκαλιά του Δασκαλόπουλου! Στις καθυστερήσεις του α΄ μέρους, το γυριστό σουτ του Σταυρούλια, από δεξιά μέσα στην περιοχή, έφυγε λίγο άουτ.

Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός ήταν ακόμα πιο κυριαρχικός στο ματς και έφτιαξε αρκετές φάσεις για γκολ. Αρχικά, στο 54΄ ζήτησε και τρίτο πέναλτι σε χέρι του Κολόκα (πρώτα έδιωξε με το κεφάλι) και στο 56΄  είχε μεγάλη ευκαιρία, με τον Ρούνη να περνά και τον τερματοφύλακα Δασκαλόπουλο και να πλασάρει, αλλά ο Γαλανόπουλος έσωσε το γκολ, ένα μέτρο πριν τη γραμμή της εστίας!

Στο 59΄ ο «Φίγκο» σέντραρε από αριστερά, ο Νικολόπουλος έπιασε κεφαλιά ψαράκι, στην αγκαλιά του Δασκαλόπουλου.

Στο 65΄ σέντρα του Μπουγονικολού από δεξιά, αδύναμο πλασέ του Σταυρούλια μπλόκαρε ο Δασκαλόπουλος. Και στο 67΄ ήρθε το 1-2. Ο Σταυρούλιας σέντραρε από αριστερά, η μπάλα βρήκε στον Δημάκη, πήρε φορά προς την εστία, απέκρουσε εξ επαφής ο Δασκαλόπουλος, ο Ρούνης πήρε το ριμπάουντ και με κοντινή κεφαλιά έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα του.

Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Ξενοφών ήθελε αλλά δεν μπορούσε να φτιάξει φάσεις για γκολ. Ώσπου στο 93΄ κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα, ξανά από κόρνερ. Ο Γαλανόπουλος το εκτέλεσε από δεξιά, ο Μούτσος με κεφαλιά νίκησε τους  αμυντικούς και το νεαρό Πλατή και χάρισε τον πολύτιμο πόντο στην ομάδα του.

Καλύτεροι από τους γηπεδούχους οι Γαλανόπουλος, Δημάκης, Χαραλαμπόπουλος, Διονυσόπουλος, ενώ από τους φιλοξενούμενους οι Χ. Μαρκόπουλος, Χοτζάι, Θ. Αντωνόπουλος, Αβραμόπουλος και Ρούνης.

Ξενοφών: Δασκαλόπουλος, Γαλανόπουλος, Δημάκης, Αναμουρλίδης, Κολόκας, Χαραλαμπόπουλος (70΄ Π. Κωνσταντόπουλος), Αντύπας (60΄ Μπατζάκας), Νικολόπουλος, Διονυσόπουλος, Μούτσος, Μπακατσέλος.

Ολυμπιακός Σ.: Πλατής, Μπουγονικολός, Κολτσίδας, Ρούνης (78΄ Παρασκευόπουλος), Μ. Μαρκόπουλος, Χ. Μαρκόπουλος, Νικολόπουλος (87΄ Σαββανίδης), Αβραμόπουλος, Χοτζάι, Σταυρούλιας (90΄ Τσακοπιάκος), Αντωνόπουλος (90΄+ Κάσσας).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος