FOLLOW US: facebook twitter

Ξενοφών-Νίκη Τραγανού 1-1: Ισοπαλία στο 96΄!

Ημερομηνία: 30-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Το γκολ της ισοφάρισης του Α.Ο. Ξενοφών στο 96΄, με τον Κολόκα να καιροφυλαχτεί στο δεύτερο δοκάρι.

 

Προηγήθηκε νωρίς η Νίκη, ισοφάρισε στο φινάλε ο Ξενοφών

 

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Στο μεγάλο παιχνίδι της πρεμιέρας στην Α1 DEDALOS SECURITY, Ξενοφών και Νίκη Τραγανού αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1, αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων με ένα γκολ του Γιάννη Κολόκα. Ένα αποτέλεσμα δίκαιο με βάση την εικόνα του αγώνα, με τη Νίκη Τραγανού να είναι καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του α΄ ημιχρόνου και τον Ξενοφώντα να πιέζει πολύ κυρίως στο β΄  ημίχρονο και να φτάνει στην ισοφάριση στο φινάλε.

Μόλις στο 6ο λεπτό, η ομάδα του Θοδωρή Λούρμπα (παρατάχθηκε χωρίς τον τραυματία Τσαντίλη και τον απουσιάζοντα Κώστα Κολοτούρο, ενώ ο Γεωργιόπουλος, που προερχόταν από τραυματισμό, μπήκε αλλαγή στο β΄ ημιχρόνο), άνοιξε το σκορ, απόρροια της τακτικής να πιέσει ψηλά, να κλέψει μπάλες και να βρει χώρους στην απροετοίμαστη άμυνα του Α.Ο. Ξενοφών. Κάπως έτσι έγινε το 0-1 με τους «μπλε» να κλέβουν τη μπάλα δεξιά έξω από τη μεγάλη περιοχή, έγινε αποδέκτης ο Βατσής που μπήκε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή από δεξιά, ζύγισε το σουτ και «κεραυνοβόλησε» τον Βυθούλκα.

Στο 20΄ η κεφαλιά του Δημήτρη Κασσιανού πέρασε άουτ, με τη Νίκη στο πρώτο 25λεπτο να είναι καλύτερη. Από κει και πέρα, ο Ξενοφών πήρε τα ηνία του αγώνα και προσπάθησε να πιέσει την εστία του Αντωνόπουλου, χωρίς να κάνει τη μεγάλη φάση, αν εξαιρέσουμε ένα σουτ του Μπουτσικάκη έξω από την περιοχή, στο 25΄, που απέκρουσε σε κόρνερ ο Αντωνόπουλος.

Ισοφάριση στην τελευταία φάση

0-1 ήταν το αποτέλεσμα του α΄ ημιχρόνου και στο β΄ μέρος ο Ξενοφών πίεσε εξαρχής τη Νίκη. Στο 58΄ ο Μιλοσέσκι έβγαλε κάθετη στον Μούτσο, έδιωξε όμως με τα πόδια την τελευταία στιγμή ο Αντωνόπουλος. Στο 59΄ ακυρώθηκε σωστά γκολ του Δ. Κασσιανού ως οφσάιντ και στο 69΄ από σέντρα του Πλατανίτη από αριστερά, ο Αντωνόπουλος έδιωξε σε κόρνερ με τη μπάλα να προσκρούει και στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 74΄ η κεφαλιά του Μούτσου από σέντρα του Μιλοσέσκι πέρασε αρκετά άουτ και στο 78΄ το ωραίο απευθείας φάουλ του Πετρόπουλου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 82΄ άλλο ένα απευθείας φάουλ, του Μιλοσέσκι αυτή τη φορά, απέκρουσε με γροθιές σε κόρνερ ο Αντωνόπουλος. Η Νίκη στο β΄ ημίχρονο είχε παθητικό ρόλο και δεν κατάφερε να βγει απειλητικά στην κόντρα επίθεση, με εξαίρεση στο 93΄ ένα μπάσιμο του Καλογερόπουλου από αριστερά που σούταρε δυνατά  λίγο άουτ. Νωρίτερα, στο 87΄ ο Π. Κουτσογιανάκης είδε σωστά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στο Γιάννη Κασσιανό και αποβλήθηκε.

Στην τελευταία φάση του αγώνα, στο 95΄, ο Μούτσος κέρδισε φάουλ από δεξιά. Το εκτέλεσε ωραία στο δεύτερο δοκάρι ο Μιλοσέσκι, πετάχτηκε ο Κολόκας και με κοντινό πλασέ έφερε το ματς στα ίσα. Αμέσως μετά ο Μαρκαντωνάτος σφύριξε  τη λήξη του αγώνα και ακολούθησε ένταση έξω από τα αποδυτήρια για 5-6 περίπου λεπτά, χωρίς να παρεκτραπεί η κατάσταση.

Καλύτεροι από τους γηπεδούχους οι Κολόκας, Δημάκης, Μιλοσέσκι, Πετρόπουλος και από τους φιλοξενούμενους οι Γαργαρώνης, Σαραντούλιας, Γιάννης Κασσιανός και Βατσής. Πολύ καλή η διαιτησία του Μαρκαντωνάτου και των βοηθών του.

Ξενοφών: Βυθούλκας, Γαλανόπουλος, Αναμουρλίδης (63΄ λ.τρ. Πλατανίτης), Δημάκης, Κολόκας, Μιλοσέσκι, Π. Κωνσταντόπουλος (71΄ Θεοχαρόπουλος), Γκρίλλας (62΄ Π. Κουτσογιαννάκης), Μπατζάκας (48΄ Πετρόπουλος), Μούτσος, Μπουτσικάκης.

Νίκη: Αντωνόπουλος, Ι. Κασσιανός, Χ. Κολοτούρος, Σαραντούλιας, Γαργαρώνης, Βουρτσάνης, Δ. Κασσιανός (73΄ Γεωργιόπουλος), Βατσής (89΄ Παναγιωτόπουλος), Δ. Κολοτούρος, Καλογερόπουλος, Ν. Κολοτούρος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος