FOLLOW US: facebook twitter

Ξενοφών-Αιγάλεω 1-2: Σαν ίσος προς ίσο!

Ημερομηνία: 16-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Μεγάλη εμφάνιση από τον Ξενοφώντα, που λύγισε στο 92΄- 25λεπτη διακοπή λόγω επεισοδίων μεταξύ οπαδών του Αιγάλεω και της Αστυνομίας

 

Του Κώστα Πλιάγκου 

 

Ο μαχητικός Ξενοφών κοίταξε στα μάτια το Αιγάλεω της Football League για την 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και λύγισε στο 92΄ με ένα γκολ του Αντώνη Πετρόπουλου (1-2). Η ομάδα των Μιλοσέσκι-Αντωνόπουλου στάθηκε εξαιρετικά, δεν φοβήθηκε το μεγάλο του αντίπαλο και μάλιστα προηγήθηκε στο σκορ στο 59΄. Δεν άντεξε όμως στην πίεση της αθηναϊκής ομάδας στο τελευταίο 20λεπτο και ηττήθηκε στις καθυστερήσεις. Παρά την ήττα, ο Ξενοφών χειροκροτήθηκε θερμά από τους 700 περίπου φιλάθλους που βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου. Και δικαίως καθώς πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και θα μπορούσε στο 65΄ να κάνει το 2-0 και να πανηγυρίσει μια τεράστια πρόκριση. Το ματς σημαδεύτηκε από τα επεισόδια των 100 περίπου οπαδών του Αιγάλεω με την Αστυνομία, που οδήγησε στην 25λεπτη διακοπή του αγώνα στο α΄ ημίχρονο.

Στιγμιότυπο από τα επεισόδια μεταξύ οπαδών του Αιγάλεω και των ΜΑΤ.

Διακοπή στο 20ο λεπτό

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ξενοφώντα να μπαίνει δυνατά και να κάνει το παιχνίδι του, αιφνιδιάζοντας το Αιγάλεω. Οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία του αγώνα μετά το πρώτο τέταρτο και αφού νωρίτερα στο 11΄ είχαν τη  μοναδική καλή τους φάση στο α΄ ημίχρονο με ένα σουτ του Τσιλιγκίρη από αριστερά που μπλόκαρε ο Κουτρουμπής. Στο 20΄ οι οπαδοί του «Σίτι»  άρχισαν να συγκρούονται με τα ΜΑΤ για 10 περίπου λεπτά και μάλιστα η Αστυνομία χρησιμοποίησε καπνογόνα  για να τους απωθήσει. Οι οπαδοί των φιλοξενούμενων έσπασαν αρκετά καθίσματα της Θύρας 6 για να τα πετάξουν στα ΜΑΤ. Ο διαιτητής Καδδάς από την Αχαΐα διέκοψε τον αγώνα, περίμενε 4-5  λεπτά για να εκτονωθεί η κατάσταση, αλλά, καθώς αυτό δεν συνέβη, πήγε στα αποδυτήρια μαζί με τις ομάδες. Τους ακολούθησε μάλιστα και ο Δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, μαζί με τον Υπεύθυνο Αθλητισμού του Δήμου  Πύργου, Γιάννη Αργυρόπουλο, οι οποίοι ζητούσαν τη διακοπή του αγώνα καθώς οι οπαδοί του Αιγάλεω κατέστρεφαν το γήπεδο. Μετά από 25 λεπτά και αφού η κατάσταση ηρέμησε, το παιχνίδι ξανάρχισε.

Στα εναπομείναντα λεπτά του α΄ μέρους, δεν σημειώθηκε κάποια μεγάλη φάση με τον Ξενοφώντα να έχει αφοπλίσει τους αντίπαλους μέσους και επιθετικούς και να απειλεί από τα άκρα με τους ταχύτατους Μούτσο, Γαλανόπουλο. Μάλιστα στο 28΄ ο  Μούτσος έκανε κούρσα από αριστερά έβγαλε παράλληλη μπαλιά στον Κωνσταντόπουλο, που έκανε την προβολή με υπερένταση αλλά βρήκε ελάχιστα τη μπάλα.

1-0 στο 59΄

Το ξεκίνημα του β΄ μέρους ήταν ονειρικό για τον Ξενοφώντα. Πίεσε το Αιγάλεω κι έχασε ευκαιρίες. Στο 50′ απευθείας φάουλ από πολύ πλάγια δεξιά του Μιλοσέσκι απέκρουσε με υπερένταση σε κόρνερ ο Σικαλιάς.  Στην εκτέλεση του κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Ντέγιαν από πλάγια αριστερά, που σούταρε δυνατά και μπλόκαρε ο γκολκίπερ του Αιγάλεω. Στο 55΄ από σέντρα του Τσαφταριδη από δεξιά και κεφαλιά πάσα του  Τσιλιγκίρη στον Μαρτίνος, αυτός έπιασε  νέα κεφάλια πάνω από τα δοκάρια.

Στο 57′ σουτ του Ντιατά από 5-6 μέτρα απέκρουσε ο Κουτρουμπής, νέο πλασέ του Τσαφταρίδη  σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο 59΄ ο Πάρης Κωνσταντόπουλος κέρδισε πέναλτι, το εκτέλεσε ο ίδιος κι έκανε το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς απ’ όλους στην ομάδα. Αμέσως ο τεχνικός του Αιγάλεω, Πέτρος Δημητρίου, πέρασε στο ματς τον Αντώνη Πετρόπουλο για να πιέσει στην επίθεση, ενώ από το 46΄ είχε περάσει στο παιχνίδι ο Ροτζέριο Μάρτινς.

Στο 62΄ σουτ του Τσαφταριδη  από το ύψος του πέναλτι απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κουτρουμπής και στο 65′  λίγο έλειψε να γίνει το 2-0, όταν ο Μπουτσικάκης βγήκε τετ-τετ αλλά αντί να πλασάρει θέλησε να ντριμπλάρει και έχασε τη μπάλα από αντίπαλο αμυντικό.

1-2 από το 80΄ και μετά

Από το 70΄ και μετά η πίεση του Αιγάλεω έγινε ακόμα πιο έντονη, oι ερυθρόλευκοι είχαν κουραστεί από την υπερπροσπάθεια, αλλά ο Κουτρουμπής κράτησε το μηδέν σε τρεις περιπτώσεις: στο 72΄ σε κεφαλιά του Πετρόπουλου, στο 77΄ σε κοντινό σουτ του Ντιατά και στο 78΄ σε νέο σουτ του Ντιατά.

Στο 80′, όμως,  ύστερα από σέντρα του Τσίτσαρη από αριστερά, ο Παπανικόλας βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, κοντρόλαρε με το στήθος και με δυνατό σουτ ισοφάρισε  1-1. Κι ενώ όλα έδειχναν παράταση στο 92΄ από ασίστ του Μάρτινς, ο Αντώνης Πετρόπουλος με δυνατό σουτ σημείωσε το 1-2 και χάρισε την πρόκριση στο Αιγάλεω.

Καλύτεροι από τον Ξενοφώντα οι Μούτσος, Γαλανόπουλος, Κολόκας, Κουτρουμπής, Κωνσταντόπουλος,  Μιλοσέσκι χωρίς όμως να υστερήσει κανείς από τους 14 που αγωνίστηκαν.

Από το Αιγάλεω ξεχώρισαν οι Τσαφταρίδης, Τσιλιγκίρης, Ντιατά, Πετρόπουλος.  Καλή η διαιτησία του Καδδά από την Αχαΐα.

Ξενοφών: Κουτρουμπής, Γαλανόπουλος, Αναμουρλίδης, Δημάκης, Κολόκας, Μιλοσέσκι (70′ Πετρόπουλος), Κωνσταντόπουλος, Φερεκίδης (55′ Γκρίλλας), Π. Κουτσογιαννάκης, Μούτσος, Μπουτσικάκης (75′ Μπακατσέλος).

Αιγάλεω: Σικαλιάς, Σπυρόπουλος, Μαγκάκης (60′ Τσίτσαρης), Γκότοβος, Παπανικόλας, Συριόπουλος, Τσαφταρίδης, Σταματάκης (46′ Μάρτινς), Ντιατά, Κατσικογιάννης (60′ Πετρόπουλος), Τσιλιγκίρης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος