FOLLOW US: facebook twitter

Ξενοφών-Ηλειακός Β. 3-2: Πιστός στο ραντεβού!

Ημερομηνία: 28-03-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ξανά στους τελικούς της Α1 ο Ξενοφών με δεύτερη νίκη επί του Ηλειακού

Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com


Ο Ξενοφών αποδείχτηκε για άλλη μια σεζόν πιστός στο ραντεβού, στους τελικούς της μεγάλης κατηγορίας του ηλειακού ποδοσφαίρου. Νίκησε για δεύτερη φορά το Σάββατο τον αξιόμαχο Ηλειακό Βαρθολομιού με 3-2 στο Καλλίκωμο και πανηγύρισε την πρόκριση στους τελικούς της Α1 DUOMO-MONK, δείχνοντας αξιοθαύμαστη σταθερότητα για άλλη μια σεζόν. Η ομάδα του Ντέγιαν Μιλοσέσκι με την ποιότητά της σε όλες τις γραμμές, αλλά και την εμπειρία των παικτών της, πήρε δίκαια το εισιτήριο για τους τελικούς, κόντρα σε έναν Ηλειακό του Μιχάλη Παπουτσή, που αν χτίσει πάνω στην φετινή εξαιρετική σεζόν, μπορεί να αναδειχτεί μια νέα δύναμη στο ηλειακό ποδόσφαιρο. Οι «ερυθρόλευκοι» των Κρεστένων πέτυχαν το στόχο τους που ήταν η συμμετοχή στους τελικούς, τώρα περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους και χωρίς άγχος θα διεκδικήσουν ό,τι τους αξίζει.


Το παιχνίδι

Το ματς στο Καλλίκωμο ήταν συναρπαστικό. Ανοιχτό παιχνίδι, πέντε γκολ, ανατροπές, δύο πέναλτι, αρκετές φάσεις, συνέθεσαν το σκηνικό του αγώνα, το οποίο παρακολούθησαν πολλοί φίλαθλοι και των δύο ομάδων.

Μόλις στο 1ο λεπτό ο Ξενοφών έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Μούτσος σέντραρε, ο Πάρης Κωνσταντόπουλος έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Αυτός που σκόραρε πρώτος ήταν ο Ηλειακός από την άσπρη βούλα. Στο 13΄ ο Κουλούρης κέρδισε πέναλτι από τον Γ. Καλαντζή, το εκτέλεσε ο Μπουρούκης κι έγραψε το 0-1. Η αντίδραση του Α.Ο. Ξενοφών ήταν σχεδόν άμεση. Στο 22΄ ο Ντέγιαν Μιλοσέσκι εκτέλεσε φάουλ και ο Τσίτσος με κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Στο 35΄ απευθείας φάουλ του Τσουκαλά απέκρουσε ο Κουτρουμπής και στο 37΄ ο Ξενοφών είχε δοκάρι (οριζόντιο) σε σουτ του Θανάση Καλαντζή και αφού βρήκε τη μπάλα ο Γελαδάς. Δύο λεπτά μετά ο Ξενοφών έφτασε στην ανατροπή. Ο εξαιρετικός Μιλοσέσκι σέντραρε και ο Πάρης Κωνσταντόπουλος δεν αστόχησε μέσα από την περιοχή γράφοντας το 2-1. Ο Ηλειακός κέρδισε και δεύτερο πέναλτι στο 43΄, για τον οποίο διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι γηπεδούχοι. Το κέρδισε ξανά ο Αντώνης Κουλούρης από τον Αναμουρλίδη αυτή τη φορά. Το εκτέλεσε ο Μπουρούκης εκ νέου και ισοφάρισε 2-2, που ήταν το σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, η σπουδαία εμφάνιση του παίκτη-προπονητή του Α.Ο. Ξενοφών, Ντέγιαν Μιλοσέσκι, επισφραγίστηκε με ένα δικό του γκολ, που έκρινε το ματς και έκοψε κάθε ελπίδα του Ηλειακού για νίκη. Στο 53΄ με απευθείας φάουλ-κεραυνό, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Στα εναπομείναντα λεπτά, με την πρόκριση να έχει κριθεί, ο ρυθμός έπεσε και οι φάσεις ήταν ελάχιστες μπροστά στις δύο εστίες. Στο 63΄ σουτ του Διονυσόπουλου απέκρουσε ο Γελαδάς και στο 85΄ σουτ του Μονόλιθου μπλόκαρε ο Κουτρουμπής. Στο 90΄ ο Βασίλης Κουής αντίκρισε την 2η κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.


Ξενοφών: Κουτρουμπής, Βαγγόπουλος, Γ. Καλαντζής, Αναμουρλίδης, Μούτσος, Μιλοσέσκι, Π. Κωνσταντόπουλος (78΄ Κουής), Τσίτσος, Κιάμος (80΄ Θ. Κωνσταντόπουλος), Διονυσόπουλος, Θ. Καλαντζής (51΄ Πεσκελίδης).

Ηλειακός Β.: Γελαδάς, Γιούλης, Μονόλιθος, Κυριαζής, Κωστόπουλος, Καμαρινός, Κουλούρης (73΄ Πανόπουλος), Μπουρούκης, Τόρες (66΄ Σίμα), Τσουκαλάς, Ράλλης (87΄ Παπαδόπουλος).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος