FOLLOW US: facebook twitter

Ξενοφών-Ενιπέας 2-1: Ξανά στο κόλπο!

Ημερομηνία: 06-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Ο Ξενοφών νίκησε τον Ενιπέα και μείωσε στους 3 βαθμούς τη διαφορά

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Ο Ξενοφών έπαιζε τα ρέστα του στο χθεσινό ντέρμπι με τον Ενιπέα στην Κρέστενα και τελικά πήρε τη νίκη που τον βάζει ξανά στο κόλπο του τίτλου και της ανόδου. Τελικό σκορ 2-1 και πλέον η διαφορά από τον Ενιπέα μειώθηκε στους τρεις βαθμούς ενώ σε αυτή την απόσταση είναι πλέον και ο Ολυμπιακός Ζαχάρως!

Το χθεσινό ντέρμπι τα είχε όλα. Τρία γκολ, πάθος, νεύρα, ένταση. Νικητής αναδείχτηκε ο Ξενοφών στις λεπτομέρειες και στα αξιοσημείωτα είναι ότι η ομάδα του Ντέγιαν Μιλοσέσκι παρέμεινε για τέταρτο φετινό ματς αήττητη κόντρα στον Ενιπέα, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, με απολογισμό τρεις νίκες και μια ισοπαλία!

1-1 ημίχρονο

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν πιο δυνατά και στο 2΄ από σέντρα του Δημάκη, ο Κουρλός υπό την πίεση του Αναμουρλίδη δεν κατάφερε να μπλοκάρει, η εστία ήταν κενή και ήρθε ο Γιαννακόπουλος σωτήρια να διώξει σε κόρνερ, πριν σκοράρει ο αμυντικός του Α.Ο. Ξενοφών.

Στο 15΄ είχαμε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς και αυτή ήταν από την πλευρά του Ενιπέα. Ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων Γιώργος Τσαντίλης, σέντραρε ωραία από δεξιά, αλλά ο Δούλος  αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 28΄ ο Ξενοφών άνοιξε το σκορ. Ο Μιλοσέσκι σέντραρε από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Γαλανόπουλο, που με σουτ λίγο μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-0). Δύο λεπτά μετά, με τον Ξενοφώντα να έχει το «μομέντουμ» στο παιχνίδι, ο Μούτσος πάσαρε κάθετα στον Παναγόπουλο, που μπήκε στην περιοχή αλλά σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτυων.

Ο Ενιπέας, κόντρα στη ροή, σκόραρε στο 36΄. Ο Τσαντίλης εκτέλεσε απευθείας φάουλ από 30 μέτρα, η μπάλα βρήκε στο τείχος και κατέληξε στο αριστερό δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα του Κουτρουμπή. Το 1-1 ήταν σκορ ημιχρόνου.

2-1 στο 55΄

Στην επανάληψη, ο Ξενοφών μπήκε ξανά δυνατά και αφού απείλησε στο 53΄ με μια κεφαλιά του Παναγόπουλου που μπλόκαρε ο Κουρλός, στο 55΄ έκανε το 2-1. Ο Μπακατσέλος πήρε τη μπάλα από το κέντρο, πέρασε τρεις παίκτες, έφτασε έξω από την περιοχή και με δυνατό σουτ νίκησε τον Κουρλό. Ήταν ένα εκπληκτικό γκολ από τον μεσοεπιθετικό του Α.Ο. Ξενοφών.

Από το 65΄ και μετά ο Ενιπέας είχε συντριπτικά την εδαφική υπεροχή, καθώς ο Ξενοφών είχε ως πρώτο μέλημα να διαφυλάξει το υπέρ του σκορ  και οι «πράσινοι» του Νίκου Γκρίλλα είχαν ευκαιρίες να ισοφαρίσουν , όχι όμως κλασικές. Στο 66′ ο Στροφύλλας έβγαλε κάθετα  στον Τσαντίλη, αυτός σούταρε δυνατά  από δεξιά μέσα στην περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε μακριά από την εστία.

Στο 68΄ο Βαγγόπουλος έπαιξε ωραία το 1-2 με τον  Γκρίλλα,  ο πρώτος σούταρε χλιαρά  μέσα από την περιοχή, αλλά έπεσε και απέκρουσε ο Κουτρουμπής.

Στο 80′ ο Κουρλός κράτησε το 2-1 με μια εντυπωσιακή απόκρουση σε ένα ωραίο γυριστό σουτ του Μπακατσέλου από το ύψος μεγάλης περιοχής. Και δύο λεπτά μετά, ο Ενιπέας απείλησε για τελευταία φορά, όταν ο Μπατζακόπουλος συνδυάστηκε ωραία με τον Στροφύλλα, σούταρε από αριστερά μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Κουτρουμπή.

Καλύτεροι από τους νικητές οι Γαλανόπουλος, Κολόκας, Δημάκης, Αναμουρλίδης, Μπακατσέλος, ενώ από τον Ενιπέα οι Τσαντίλης, Κωτσάκης, Γιαννακόπουλος και ο Βαγγόπουλος στο β΄ ημίχρονο.

Ξενοφών: Κουτρουμπής, Γαλανόπουλος (90΄ Τ. Κουτσογιαννάκης), Π. Κουτσογιαννάκης (63΄ Χαραλαμπόπουλος), Αναμουρλίδης, Κολόκας, Μιλοσέσκι, Παναγόπουλος (70΄ Ηλιόπουλος), Μπουτσικάκης, Δημάκης, Μούτσος, Μπακατσέλος.

Ενιπέας: Κουρλός, Γκουβέρος, Δαλαβούρας, Τσαντίλης, Κωτσάκης, Κύτταρης (63΄ Στροφύλλας), Γιαννακόπουλος, Δούλος (46΄ λ.τρ. Γκρίλλας), Βαγγόπουλος, Φερεκίδης (46΄ Καλαντζής), Μπατζακόπουλος (86΄ Μάζης).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος