FOLLOW US: facebook twitter

Ξενοφών-Αίας Γαστούνης 1-3: Αχτύπητος ο Αίας

Ημερομηνία: 02-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Ο Καράμπελας μόλις έχει κάνει το 1-2 και πανηγυρίζει με τον δικό του τρόπο.

Κυριάρχησε στο β΄ ημίχρονο και πέρασε από την Κρέστενα με χατ-τρικ του Καράμπελα-Φωνές για τη διαιτησία από τον Ξενοφώντα

 

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Ο Αίας Γαστούνης δείχνει άτρωτος στο πρωτάθλημα της Α1 DEDALOS SECURITY. Η ομάδα του Θοδωρή Ανδριόπουλου, με εξαιρετική εμφάνιση στο β΄ ημίχρονο, διάστημα όπου είχε 8 μεγάλες φάσεις, εκ των οποίων οι δύο έγιναν γκολ, πέρασε από την Κρέστενα το Σάββατο, εκεί όπου ο Ξενοφών είχε να ηττηθεί 14 μήνες, από τις 29 Σεπτεμβρίου 2018 (1-2 από τον Ολυμπιακό Ζαχάρως)!

Ήταν μια δίκαιη νίκη για τους «ερυθρόλευκους» της Γαστούνης, καθώς στο β΄ ημίχρονο δεν απειλήθηκαν ούτε μία φορά κι έκαναν πολλές φάσεις για γκολ, σκοράροντας δύο φορές και μετατρέποντας το 1-1 του ημιχρόνου, σε 1-3. Η νίκη αυτή διατήρησε τον αήττητο Αίαντα στο +2 από τη δεύτερη Δόξα, την οποία υποδέχεται την προσεχή Κυριακή στη Γαστούνη. Ο Ξενοφών, που έχει παράπονα από τη διαιτησία του Κούλη και του βοηθού Γούργουρα, υποχώρησε στην 5η θέση.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Αίαντα, ο «κανονιέρης» της Α1, Νίκος Καράμπελας, που σκοράρει ανελλιπώς, έχει κρίνει όλα τα ντέρμπι μέχρι στιγμής και το Σάββατο πέτυχε χατ-τρικ, φτάνοντας τα 15 γκολ σε 9 αγώνες που έχει αγωνιστεί!

1-1 ημίχρονο

Ισορροπημένο ήταν το α΄ ημίχρονο με τις δύο ομάδες να έχουν από δύο καλές φάσεις και από ένα γκολ. Ο Ξενοφών, που αγωνίστηκε χωρίς τον στρατευμένο Α. Μούτσο, απείλησε πρώτος στο  4΄ όταν σε γύρισμα από αριστερά του Μπακατσέλου, ο Κωνσταντόπουλος από το ύψος του πέναλτι σούταρε πάνω από τα δοκάρια. Ο Αίας απάντησε στο 8΄ με κάθετη του εξαιρετικού Γιώργου Μπουρούκη στον Σταθάτο, που πλάσαρε αλλά απέκρουσε ο Βυθούλκας.

Στο 12΄  έγινε το 0-1, με τον επίσης πολύ καλό Νίκο Δούλο να βγάζει κάθετα στον Καράμπελα, που έδρασε γρήγορα και εύστοχα από αριστερά μέσα στην περιοχή. Ο Ξενοφών άρχισε να πιέζει και στο 28΄ ισοφάρισε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πάρη Κωνσταντόπουλου, πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Χατζηαράπη, που τον κράτησε σε εκτέλεση φάουλ του Μιλοσέσκι. Στο 33΄ λίγο έλειψε να γίνει το 2-1. Ο Γαλανόπουλος πέρασε στον Μπατζάκα από δεξιά, αυτός μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε αλλά απέκρουσε σωτήρια ο Κουρλός.

Στο 38΄ το σουτ του Μπατζακόπουλου από δεξιά μέσα στην περιοχή απέκρουσε με γροθιές σε κόρνερ ο Βυθούλκας και το ημίχρονο τελείωσε 1-1.

1-3 τελικό

Το β΄ ημίχρονο άνηκε ολοκληρωτικά στον Αίαντα. Οι ευκαιρίες άρχισαν να διαδέχονται η μία την άλλη, απέναντι στον Ξενοφώντα που έχασε τη μάχη του κέντρου. Στο 47΄ το φαλτσαριστό πλασέ του Σταθάτου από αριστερά πέρασε λίγο άουτ και στο 50΄ έγινε το 1-2. Ο Δούλος πάσαρε κάθετα στον Μπατζακόπουλο, αυτός δεν νίκησε στο τετ-α-τετ τον Βυθούλκα, αλλά ο Καράμπελας πήρε το ριμπάουντ κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, με τον Ξενοφώντα να φωνάζει για φάουλ πάνω στον Φερεκίδη στο ξεκίνημα της φάσης.

Στο επόμενο λεπτό από πάσα του Καράμπελα στον Μπατζακόπουλο, αυτός από πλεονεκτική θέση πλάσαρε λίγο άουτ.

Στο 60΄ το σουτ του Μπουρούκη από δεξιά μέσα στην περιοχή κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών και στο 75΄ το σουτ του Σταθάτου από αριστερά μπλόκαρε ο Βυθούλκας.

Στο 76΄ έγινε εν τέλει το 1-3. Ο  Παπαχριστόπουλος, ο οποίος δύο λεπτά πριν είχε περάσει στο ματς, έβγαλε τετ-α-τετ τον Καράμπελα, ο οποίος πέρασε και τον Βυθούλκα και ανενόχλητος έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα. Και σε αυτή τη φάση, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ. Στο 84΄ και 85΄ Καράμπελας και Σταθάτος αστόχησαν σε νέα τετ-α-τετ, ύστερα από πάσες μισό γκολ του κορυφαίου της αναμέτρησης, Γιώργου Μπουρούκη, μαζί βέβαια με τον αρχισκόρερ Νίκο Καράμπελα.

Ξεχώρισαν επίσης, από τον Αίαντα, οι Δούλος, Αρβανίτης, Γκίνης, Τσακοπιάκος και από τον Ξενοφώντα οι Γαλανόπουλος, Φερεκίδης, Βυθούλκας.

Ξενοφών: Βυθούλκας, Γαλανόπουλος, Αναμουρλίδης, Δημάκης, Κολόκας, Μπατζάκας (54′ Θ. Κωνσταντόπουλος), Π. Κωνσταντόπουλος, Γκρίλλας (74΄ Θεοχαρόπουλος), Μιλοσέσκι (60′ Πετρόπουλος), Φερεκίδης (64′ Χαραλαμπόπουλος), Μπακατσέλος (75′ Θεοχαρόπουλος).

Αίας: Κουρλός, Γεωργόπουλος (90+′ Μαρίνοφ), Χατζηαράπης (74΄ λ.τρ. Παπαχριστόπουλος), Γκίνης, Αρβανίτης, Τσακοπιάκος, Σταθάτος, Δούλος (89′ Λαγανόπουλος), Μπουρούκης, Καράμπελας, Μπατζακόπουλος (68′ Βράπι).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος