FOLLOW US: facebook twitter

«Ξενοδοχείο ο Παράδεισος» της θεατρικής ομάδας Καλλικώμου “ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΕΣ”-Πρεμιέρα στις 10 Ιουνίου

Ημερομηνία: 08-06-2022 | Συντάκτης:

Επέστρεψε δριμύτερη η θεατρική ομάδα Καλλικώμου ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΕΣ- Πρεμιέρα με την φαρσοκωμωδία του Ζωρζ Φεϋντώ στις 10 Ιουνίου

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Μετά από δύο χρόνια… ατεχνα λόγω πανδημίας, η Θεατρική ομάδα Καλλικώμου «ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΕΣ», επιστρέφουν και πάλι στη σκηνή, ζωντανοί δημιουργικοί με πολύ χιούμορ και θετική διάθεση, ανεβάζοντας την νέα τους θεατρική παράσταση.

ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΕΣ θα μας παρουσιάσουν το έργο «Ξενοδοχείο ο Παράδεισος του Ζωρζ Φεϋντώ από τις 10 έως και τις 13 Ιουνίου, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλικώμου, στις 9 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και μας περιμένουν όλους εκεί για να περάσουμε όμορφα και να γελάσουμε μέχρι δακρύων! Όπως αναφέρουν τα μέλη της Ομάδας «Η θεατρική τέχνη, αυτός ο έρωτας… στη φαρσοκωμωδια του Feydeau βρίσκει την αλήθεια της στο Ξενοδοχείον ο Παραδεισος!»

Λίγα λόγια για το έργο

Κεντρικό θέμα του έργου, οι συνήθεις συµφορές της συζυγικής ζωής και ένα βλέμμα χωρίς καμμία παραχώρηση που ρίχνει ο συγγραφέας στους μικροαστούς της εποχής και στον ιερό θεσμό του γάμου. Δύο ζευγάρια, συνέταιροι και φίλοι, που ζουν στο Παρίσι της Μπελ Επόκ, είναι η καρδιά του έργου.

Ανικανοποίητοι σύζυγοι καταφεύγουν σε ένα «ξενοδοχείο παράνομων συναντήσεων» για να εκδικηθούν τα ταίρια τους.. Σε όποια κατεύθυνση κι αν στραφούν οι ήρωες σε όποιο δωμάτιο κι αν χωθούν, όποια σκάλα κι αν ανέβουν, βρίσκουν μπροστά τους ανθρώπους που δε θέλουν να συναντήσουν και που φράζουν κάθε διέξοδο. Σύμφωνα με έναν σύγχρονο του Φεϋντώ, στόχος του συγγραφέα ήταν να φέρει το γρηγορότερο σε αντιπαράθεση ακριβώς τα πρόσωπα εκείνα που δεν θα έπρεπε σε καμιά περίπτωση να συναντηθούν.

Σε μια «φάρσα χιονοστιβάδα» το αποτέλεσμα των συναντήσεων αυτών προκαλεί ασυγκράτητο γέλιο…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος