FOLLOW US: facebook twitter

Ξένες αντιπροσωπείες και Κριτικές Επιτροπές επισκέφθηκαν τις αποθήκες του ΑΣΟ στον Πύργο – Ξεναγήθηκαν στο «μελλοντικό» σπίτι του Φεστιβάλ

Ημερομηνία: 04-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Στο χώρο που θα στεγάσει σε βάθος τετραετίας, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, στις αποθήκες του ΑΣΟ, ξεναγήθηκαν χθες από τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας και πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Βασίλη Γιαννόπουλο, οι ξένες αντιπροσωπείες και τα μέλη των κριτικών επιτροπών, συνοδευόμενοι και από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή Δημήτρη Σπύρου.

Ο κ. Γιαννόπουλος επανέλαβε πως πρώτο μέλημα της περιφερειακής αρχής είναι η πλήρης και λειτουργική αξιοποίηση των αποθηκών του ΑΣΟ τονίζοντας πως το ζητούμενο και το επιθυμητό απ’ όλους είναι ένα. «Το Φεστιβάλ να αποκτήσει το δικό του χώρο, το δικό του σπίτι, όπου θα στεγαστούν πλήρως όλες οι δράσεις του. Εάν γίνει αυτό, τότε ξεφεύγουμε από τα όρια που έχουμε φτάσει μέχρι στιγμής. Το Φεστιβάλ έχει ήδη αγγίξει «ταβάνι», έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν όλοι, σε τι επίπεδα μπορούμε να κινηθούμε, τόσο από άποψη πολιτιστικών δρώμενων όσο και από άποψη τοπικής κοινωνίας. Προσδοκούμε στη λειτουργική αξιοποίηση των αποθηκών και θέλουμε ο χώρος αυτός που είναι εγκαταλελειμμένος για πολλά χρόνια να αξιοποιηθεί πλήρως και μέσα από αυτή τη διαδικασία να καταστεί ένας ζωντανό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας που θα μπορεί οποιοσδήποτε πολίτης να το επισκέπτεται με την οικογένεια του».

«Πρώτο μέλημα μας, το Φεστιβάλ να αποκτήσει το δικό του σπίτι» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Β. Γιαννόπουλος, ενώ ο κ. Δ. Σπύρου εξέφρασε την αισιοδοξία του  ότι σε 3 χρόνια το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο «σπίτι του»

Παράλληλα, ο κ. Γιαννόπουλος δήλωσε «εντυπωσιασμένος» από το μεράκι, την όρεξη και τις αστείρευτες ιδέες του Καλλιτεχνικού Δ/ντή κ. Σπύρου και τόνισε πως θα είναι δίπλα τους σε ότι χρειαστούν ώστε να φτάσουν ακόμα ψηλότερα.

Στην πολύ καλή συνεργασία με την Περιφέρεια και τον αντιπεριφερειάρχη, αναφέρθηκε ο κ. Σπύρου, επισημαίνοντας ακόμα, πως ένας τόσο μεγάλος Οργανισμός όσο είναι το Διεθνές Φεστιβάλ προϋποθέτει συνέργειες με πάρα πολλούς φορείς από το εξωτερικό. «Πολλοί εκπρόσωποι αυτών των φορέων αντάλλαξαν επί πολύ ώρα απόψεις με τον αντιπεριφερειάρχη, ακριβώς γιατί δεν είναι ένα τοπικό γεγονός αυτό το οποίο συζητάμε, αλλά ένα πανευρωπαϊκό γεγονός, ένα παγκόσμιο γεγονός. Ήδη αναφέρθηκε από πολλούς, ότι τέτοιο προτζεκτ, τέτοιου μεγέθους, αντίστοιχο δεν βρίσκεται σε εξέλιξη και μάλιστα το σύγκριναν με τα σπουδαιότερα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Επειδή λοιπόν πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο, που θέλει καλό σχεδιασμό και μελέτη για το πώς θα λειτουργεί και για το πώς θα επιβιώνει, αισιοδοξούμε ότι η μετατροπή των αποθηκών θα προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς. Θα είμαστε πολύ χαρούμενοι εάν σε τρία χρόνια το Φεστιβάλ διεξαχθεί σε αυτό το χώρο…».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος