FOLLOW US: facebook twitter

Ξεναγήθηκαν στους δρόμους του κρασιού & απόλαυσαν την φιλοξενία του Κτήματος Μερκούρη  

Ημερομηνία: 09-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Στις  εγκαταστάσεις του Οινοποιείου ομάδα προσφύγων από το Κέντρο Φιλοξενίας της Μυρσίνης στο πλαίσιο προγράμματος του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Η ομάδα Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης Δεξιοτήτων του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) του Κέντρου Φιλοξενίας προσφύγων στην Μυρσίνη  η οποία δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων στην ένταξη των αναγνωρισμένων προσφύγων στην ελληνική κοινωνία, διοργάνωσε ξενάγηση στο ειδυλλιακό Κτήμα Μερκούρη για τους διαμένοντες πρόσφυγες της  Δομής. Ειδικότερα ο  ΔΟΜ λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της Μυρσίνης, υλοποιώντας δραστηριότητες Language Learning & Skills Development  ( εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και ανάπτυξης δεξιοτήτων) για ενήλικες στο πλαίσιο του έργου Harmonizing Protection Practices in Greece (HARP), με την υποστήριξη του European Commission – #D.

Η ομάδα των προσφύγων συνοδεύονταν από τον  υπεύθυνο εκπαιδευτικού και ανάπτυξης δεξιοτήτων του Camp Ανδραβιδας-Mυρσίνης του ΔΟΜ.

Οι ιδιοκτήτες του Κτήματος Μερκούρη, οι αδελφοί Κανελλακόπουλοι, υποδέχθηκαν τους επισκέπτες με ένα τεράστιο χαμόγελο και μια αξέχαστη εμπειρία φαγητού. Σκοπός αυτής της επίσκεψης ήταν οι πρόσφυγες, να μάθουν  περισσότερα για την τέχνη της οινοποίησης και να σκεφτούν  την ενασχόλησή τους στη βιομηχανία κρασιού.

Ξεναγός της ομάδας των προσφύγων της Μυρσίνης και των υπεύθυνων του ΔΟΜ, ήταν ο ένας εκ των ιδιοκτητών του κτήματος ο κ.  Χρήστος Κανελλακόπουλος και η πολύτιμη βοηθός του  κ. Ρούλα Νανου που χάρη στην βοήθειά τους ήρθαν σε επαφή με την ιστορία του κτήματος που χρονολογείται από το 1860  αλλά και την εξέλιξη της τέχνης της οινοποιίας, από τα παλαιά εξαρτήματα των αρχών του προηγούμενου αιώνα μέχρι τις σύγχρονες δεξαμενές, τα σύγχρονα μέσα χημικού ελέγχου του κρασιού και τις μηχανές εμφιάλωσης οι οποίες κάθε χρόνο παράγουν περισσότερες από 200.000 φιάλες όλων των ειδών κρασιού. Παράλληλα επισκέφθηκαν και το Μουσείο Οίνου που έχει δημιουργήσει εντός του Κτήματος η οικογένεια Κανελλακόπουλου και εμπερικλείει όλη την ιστορία της και την διαδρομή της στους δρόμους του κρασιού. Οι ιδιοκτήτες είχαν ετοιμάσει και ένα πλήρες γεύμα συνοδευόμενο από αναψυκτικά και χυμούς και ολοκλήρωσαν την φιλοξενία τους με τον καλύτερο τρόπο. Ο θερμός χαιρετισμός των ιδιοκτητών αλλά και όλου του προσωπικού του κτήματος σκοπό είχαν να αναδείξουν την αξία της φιλοξενίας αλλά και την αποδοχή της ετερότητας, στοιχεία βασικά της κουλτούρας των οικοδεσποτών


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος