FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι χειμερινές εκπτώσεις – Μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου

Ημερομηνία: 11-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Οικονομία

Καταναλωτές και έμποροι αναμένουν τη χειμερινή εκπτωτική περίοδο, οι πρώτοι για να αποκτήσουν φθηνότερα τα αγαθά που επιθυμούν και οι δεύτεροι με την ελπίδα ότι θα τονώσει σημαντικά τον τζίρο των επιχειρήσεών τους.

Η χειμερινή εκπτωτική περίοδος ξεκινά παραδοσιακά τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται στα τέλη του Φεβρουαρίου και ως εκ τούτου, οι χειμερινές εκπτώσεις του 2019 ξεκινούν τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου. Μάλιστα, την Κυριακή 20/1 είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική η λειτουργία των καταστημάτων αν και οι κατά τόπους Εμπορικοί Σύλλογοι της Ηλείας με αποφάσεις τους έχουν ταχθεί υπέρ της Κυριακάτικης αργίας.

Οι καταναλωτές, σε κάθε περίπτωση, καλούνται να είναι προσεχτικοί στις αγορές τους αναφορικά με το κόστος των προϊόντων, για την έκπτωση και την αναγραφή των οποίων οι επιχειρήσεις οφείλουν να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Συμβουλές από τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας, με ανακοίνωση του, συμβουλεύει τους εμπόρους σχετικά με τις χειμερινές εκπτώσεις επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Εφόσον πραγματοποιούνται εκπτώσεις σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος