FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκινούν τα τεστ κορονοϊού σε αστυνομικούς της Ηλείας

Ημερομηνία: 02-09-2020 | Συντάκτης:
Κατόπιν συνεννόησης του Α.Δ. Παν. Μάνδαλου και του Νοσοκομείου Πύργου, ύστερα από ενέργειες της Ένωσης Αστυν. Υπαλλ. Ηλείας

Με στόχο την αυξημένη προστασία από τον κορονοϊό ξεκίνησαν χθες τα τεστ σε αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, κατόπιν συνεννόησης του Αστυνομικού Διευθυντή Παναγιώτη Μάνδαλου και της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, ύστερα από σχετικές ενέργειες του προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας.

Η αρχή έγινε χθες με τη διμοιρία των αστυνομικών που επέστρεψαν από τον Έβρο, όπου είχαν μεταβεί για να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στα ελληνοτουρκικά σύνορα και αναμένεται να συνεχιστεί και με όσους ενστόλους επιστρέφουν στην Ηλεία από τις νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, Παναγιώτης Ζώντος, μετέφερε σχετικό αίτημα στον κ. Μάνδαλο να γίνονται τα τεστ σε μονάδες του ΕΟΔΥ στη Ηλεία, κατ΄εξαίρεση της απόφασης του Αρχηγείου, που προβλέπει τη διενέργειά τους στο λεκανοπέδιο της Αττικής (Πατήσια και Πειραιάς).

«Ζητήσαμε να αποτραπεί η ταλαιπωρία των συναδέλφων μας και να διενεργηθούν τεστ κορονοϊού στις μονάδες του ΕΟΔΥ στην Ηλεία, για να μην υπάρξει χρονοτριβή που θα επιβαρύνει και τους ίδιους αλλά και τη λειτουργία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας. Ο κ. Μάνδαλος μας ενημέρωσε ότι σήμερα (σ.σ.χθες) θα γίνουν τα πρώτα τεστ στη διμοιρία που επέστρεψε από τον Έβρο» δήλωσε στην «Πρωινή» ο κ. Ζώντος και πρόσθεσε πως το προεδρείο της Ένωσης κατέθεσε κι άλλες προτάσεις λήψης μέτρων προστασίας των αστυνομικών από τον ιό.

«Παράλληλα, ζητήσαμε να γίνονται τεστ και σε όσους πολίτες συλλαμβάνονται με τη διαδικασία του αυτοφώρου και κρατούνται, καθώς επίσης και ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας στα περιπολικά και στους αστυνομικούς που έρχονται σε επαφή με τους κρατούμενους», τόνισε και επισήμανε πως όλο αυτό το διάστημα οι αστυνομικοί της Ηλείας υπερβάλλουν εαυτούς για να υπάρχει αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

«Κατά την αρχική περΙοδο του πρώτου κύματος των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην χώρα μας και ενώ υπήρξε πολύμηνη έλλειψη υγιεινής και ασφάλειας από την απουσία της υπηρεσίας καθαριότητας σε αστυνομικά τμήματα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, οι αστυνομικοί κατάφεραν υπερβάλλοντας εαυτόν να ξεπεράσουν τις αντίξοες συνθήκες εργασίας καταβάλλοντας και χρήματα είτε από την τσέπη τους είτε διαμέσου του σωματείου μας, αλλά ξεπερνώντας και την κούραση ,καθώς υπήρξε ανάκληση των αδειών για να κρατήσουν υψηλά τη δημόσια τάξη και ασφάλεια στη χώρα, θέτοντας τον εαυτό τους ως ασπίδα προστασίας απέναντι στους πολίτες της χώρας μας, ενώ την ίδια στιγμή έδιναν μάχη στα νησιά και στα σύνορα της πατρίδας μας υπερασπιζόμενοι την εθνική μας κυριαρχία», επισήμανε.

Όσον αφορά το ύποπτο κρούσμα σε κρατούμενο, το δεύτερο τεστ έδειξε ότι ήταν τελικά αρνητικός.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος