FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκινούν οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί στο Δήμο Πύργου

Ημερομηνία: 05-08-2021 | Συντάκτης:
Κατακόρυφη πτώση των εμβολιασμών από το Κέντρο Υγείας Πύργου

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί κατ’ οικον από κλιμάκιο γιατρών και νοσηλευτών του Κέντρου Υγείας Πύργου, σε πολίτες με κινητικά και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας που αδυνατούν να μετακινηθούν. Αρκεί να ολοκληρωθεί η συνεννόηση μεταξύ Κ.Υ. Πύργου και Δήμου Πύργου για την παροχή δημοτικού οχήματος για την μετακίνηση του κλιμακίου.

«Εντός των επόμενων ημερών, λογικά από την επόμενη εβδομάδα, θα αρχίσουμε τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς σε άτομα με κινητικά προβλήματα που ζουν στο Δήμο Πύργου. Αναμένουμε την χορήγηση αυτοκινήτου από το Δήμο Πύργου για τις μετακινήσεις του κλιμακίου και την εξυπηρέτηση των δημοτών εντός των ορίων του δήμου» τόνισε ο Συντονιστής Διευθυντής του Κ.Υ. Πύργου κ. Γιάννης Παρασκευόπουλος προσθέτοντας πως ήδη έχουν κλειστεί τα πρώτα πέντε ραντεβού. «Ο εμβολιασμός θα γίνεται με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson, το οποίο ήδη έχουμε παραλάβει και φυλάσσουμε στο Κέντρο Υγείας και θα αφορά αποκλειστικά άτομα με κινητικά προβλήματα και πολίτες που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές».

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η σχετική πλατφόρμα έχει ανοίξει από τις 20 Ιουλίου και πανελλαδικά έχουν αιτηθεί τον κατ’ οίκον εμβολιασμό πάνω από 3.500 πολίτες. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν το εμβόλιο κατ’ οίκον θα πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό τους και αυτός με τη σειρά του θα συμπληρώσει την αίτηση εμβολιασμού και στη συνέχεια θα ενημερωθεί με μήνυμα για τον ορισμό του ραντεβού και την επίσκεψη στο σπίτι του ωφελούμενου πολίτη για την πραγματοποίηση του εμβολιασμού.

Μεγάλη πτώση στους εμβολιασμούς

Μόλις 59.882 Ηλείοι πολίτες έχουν ολοκληρώσει πλήρως τον εμβολιασμό κατά του covid-19, ποσοστό που εξακολουθεί να είναι μικρό για το τείχος ανοσίας στο Νομό. Συνολικά έχουν γίνει 121.454 εμβολιασμοί εκ των οποίων οι 65.349 αφορούν τουλάχιστον την μια δόση. Μάλιστα από τις αρχές Ιουλίου, οι εμβολιαστικοί ρυθμοί έχουν πέσει κατακόρυφα αν αναλογιστεί κανείς πως προχθές Τρίτη, πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την Ηλεία μόνον 470 εμβολιασμοί όταν για παράδειγμα τον Μάιο ή τον Ιούνιο, μόνο στο Κέντρο Υγείας Πύργου γίνονταν 280 εμβολιασμοί την ημέρα!

«Η συμμετοχή είναι πλέον πολύ χαμηλή συγκριτικά με τους προηγούμενους μήνες που στο Κέντρο Υγείας Πύργου φτάναμε και ξεπερνούσαμε πολλές φορές τους 280 εμβολιασμούς την ημέρα» τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος και πρόσθεσε πως την Δευτέρα που μας πέρασε έγιναν 160 εμβολιασμοί ενώ από την Τρίτη ο αριθμός των κλεισμένων ραντεβού έπεσε στους 52 και χθες Τετάρτη στους 54.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό στην ηλικιακή ομάδα 15-17, τόνισε ότι η συμμετοχή είναι μικρή ενώ στους 12-15 που η πλατφόρμα άνοιξε προ ημερών, το ενδιαφέρον είναι ελάχιστον ως μηδαμινό για την ώρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος