FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκινούν οι εγγραφές στα φαρμακεία για «προσωπικό γιατρό»

Ημερομηνία: 09-09-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Υγεία

«Ποινές» για όσους δεν έχουν γραφτεί από τον επόμενο μήνα

Ξεκινούν οι εγγραφές για τον προσωπικό γιατρό και στα φαρμακεία για όσους δεν είναι… εξοικειωμένοι με την τεχνολογία. Η συγκεριμένη πλατφόρμα αναμενόταν να ανοίξει χθες το απόγευμα και για την εγγραφή τους οι πολίτες  που είναι άνω των 16 ετών θα μπορούν να πηγαίνουν στον φαρμακοποιό τους και να ζητούν την εγγραφή τους, ενώ δεν θα απαιτείται κινητό τηλέφωνο.

 Η πλατφόρμα εγγραφής στον προσωπικό γιατρό έχει ανοίξει για όλους σε όλη την Ελλάδα, ενώ από την 1η Σεπτέμβρη έχει ανοίξει και για την Αττική.

Πρόκειται για ένα ζήτημα – πρόβλημα το οποίο δημιουργήθηκε καθώς πολλοί άνθρωποι, κυρίως ηλικιωμένοι, δεν έχουν κινητό τηλέφωνο, έτσι ώστε να εγγραφούν μέσω της πλατφόρμας της ΗΔΙΚΑ. Αυτό το πρόβλημα αναμένεται να ξεπεραστεί καθώς η ΗΔΙΚΑ, για την εγγραφή σε προσωπικό γιατρό δεν θα απαιτεί κινητό τηλέφωνο.

Μέχρι να λυθεί το πρόβλημα, οι πολίτες θα ξεκινήσουν μέσα στη βδομάδα τις εγγραφές τους στα φαρμακεία, χωρίς την υποχρέωση του κινητού τηλεφώνου.

Προσωπικός γιατρός: Πότε ξεκινούν οι “ποινές” για όσους δεν έχουν γραφτεί

Η εγγραφή στον προσωπικό γιατρό δεν είναι υποχρεωτική, εντούτοις για την πλειονότητα των πολιτών αποτελεί μονόδρομο, καθώς όσοι δεν εγγραφούν, ήδη από τον επόμενο μήνα, θα αναγκαστούν να βάλουν βαθιά τα χέρι στην τσέπη για φάρμακα και εξετάσεις.

Ειδικότερα, όσοι δεν έχουν προσωπικό γιατρό, από την 1η Οκτωβρίου θα έχουν πρόσθετη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη κατά ποσοστό 10%, επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής τους. Επίσης, θα έχουν πρόσθετη συμμετοχή στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις, στα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές και στις λοιπές παροχές, κατά ποσοστό 10%, επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής τους .


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος