FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκίνησε πρόγραμμα ρομποτικής στο ΚΕΦΙΑΠ στο πλαίσιο των προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής στήριξης!

Ημερομηνία: 20-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Στο πλαίσιο της υλοποίησης προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής στήριξης των ωφελουμένων του ΚΕΦΙΑΠ για το έτος 2020,  ξεκίνησε την Τρίτη το απόγευμα το πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής. Η εκπαιδευτική ρομποτική αποτελεί ένα σχετικά νέο επιστημονικό κλάδο ο οποίος ασχολείται με την κατασκευή, τον προγραμματισμό και την αξιοποίηση των ρομπότ σε εκπαιδευτικό επίπεδο και ενθαρρύνει τους ωφελούμενους να κατασκευάσουν και να ελέγξουν ρομπότ χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες γλώσσες προγραμματισμού.

Για τους ωφελούμενους του ΚΕΦΙΑΠ το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής ρομποτικής, το οποίο πραγματοποιείται για πρώτη φορά, προάγει έναν ευχάριστο τρόπο μάθησης, ενώ παράλληλα προωθεί την συνεργασία, την αυτοπεποίθηση και τη δημιουργικότητα.

Το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής ρομποτικής, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2020,  θα υλοποιείται  κάθε Τρίτη απόγευμα από τις 18:30 έως τις 20:00 στις  αίθουσες διδασκαλίας και δραστηριοτήτων του ΚΕΦΙΑΠ από εξειδικευμένους συνεργάτες,  και σε αυτό συμμετέχουν περίπου 20 ωφελούμενοι του ΚΕΦΙΑΠ.

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει και το πρόγραμμα των κατασκευών, το οποίο θα έχει ανάλογη διάρκεια και με αυτό θα ολοκληρωθούν όλα τα προγράμματα ομαδικής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των ωφελουμένων του ΚΕΦΙΑΠ.

Ο Διοικητής του ΓΝ Ηλείας Χρήστος Χριστόπουλος επισήμανε ότι το πρόκειται για το τρίτο από τα τέσσερα προγράμματα ψυχοκοινωνικής στήριξης των ωφελούμενων για το 2020. «Είναι ένα πρόγραμμα καινοτόμο, ιδιαίτερα πρωτοποριακό και σχεδιασμένο ώστε οι ωφελούμενοι να μπορούν να ανταποκριθούν στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και απαιτήσεις του. Δίνουμε έμφαση στην εφαρμογή προγραμμάτων που προσφέρονται όχι μόνο για την  καλλιέργεια πνεύματος ομαδικής συνεργασίας  στους ωφελούμενους, αλλά ταυτόχρονα τους ενθαρρύνει να πειραματιστούν και να ανακαλύπτουν τις υποσυνείδητες χρήσεις των οργάνων του ανθρώπινου σώματος και το πώς αυτές εφαρμόζονται στην τεχνολογία».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος