FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός στο ΚΥ Ζαχάρως για την ηλικιακή ομάδα από 60 έως 64 ετών

Ημερομηνία: 16-02-2021 | Συντάκτης:

Εμβολιαστική «πρεμιέρα» έκανε το Κέντρο Υγείας Ζαχάρως, καθώς εντάχθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Υγείας και χθες ξεκίνησαν τα πρώτα προγραμματισμένα ραντεβού. Το Κέντρο Υγείας υλοποιεί πρόγραμμα εμβολιασμού για τους πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα από 60 έως 64 ετών με εμβόλια της AstraZeneca.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως, Προκόπης Παπαζαφείρης, οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι θα υλοποιούνται περίπου 40 εμβόλια την ημέρας με στόχο να καλυφθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα μεγάλο τμήμα του τοπικού πληθυσμού.

«Ξεκινήσαμε σήμερα (σ.σ. χθες) τον εμβολιασμό των πολιτών στο Κέντρο Υγείας Ζαχάρως. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, εμείς εμβολιάζουμε πολίτες από 60 έως 64 ετών με το εμβόλιο της ΑstraZeneca. Yπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο, καθώς έχουν κλείσει ηλεκτρονικά το ραντεβού τους. Υπολογίζουμε ότι θα κάνουμε 40 εμβόλια την ημέρα και καλύπτουμε τη γεωγραφική ζώνη από το Επιτάλιο ως την Κυπαρισσία, όπως προκύπτει μέχρι τώρα από τα προγραμματισμένα ραντεβού. Θέλω να διευκρινίσω ότι το Κέντρο Υγείας δεν λειτουργεί αποκλειστικά ως εμβολιαστικό κέντρο, αλλά συνεχίζει κανονικά και την παροχή κι άλλων ιατρικών υπηρεσιών όπως πχ η συνταγογράφηση, καθώς έχουμε καταρτίσει συγκεκριμένο πρόγραμμα», τόνισε ο κ.Παπαζαφείρης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος