FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκίνησε ο Διαχειριστικός Έλεγχος στον Δήμο Πύργου για το διάστημα 2011-2022

Ημερομηνία: 18-10-2022 | Συντάκτης:

Η προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλου να υπάρξει διαφάνεια στη χρήση του δημοσίου χρήματος, υλοποιείται ήδη με την έναρξη των εργασιών του διαχειριστικού ελέγχου στον Δήμο Πύργου.

Ο κ. Αντωνακόπουλος υποδέχτηκε στο γραφείο του, τον Ορκωτό Λογιστή της εταιρείας «LEVERAGE» που έχει αναλάβει τον διαχειριστικό έλεγχο, Ιουστίνο Νταλλή. Στη σύσκεψη εργασίας συμμετείχαν επίσης ο γ.γ. του Δήμου Πύργου Γιάννης Βαρελάς και η διευθύντρια των Οικονομικών Υπηρεσιών Αντωνία Παπανικολάου, όπου συζητήθηκαν οι πρώτες λεπτομέρειες των εργασιών του διαχειριστικού ελέγχου. Η διενέργεια του ελέγχου γίνεται κατόπιν απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής με εισήγηση του Δημάρχου Πύργου όπως και την ενημέρωση και σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβούλίου.

Αμέσως μετά την σύσκεψη, ο κ. Αντωνακόπουλος δήλωσε: «Ήδη ξεκίνησε η εργασία του Διαχειριστικού Ελέγχου στον Δήμο μας. Αποτελούσε προεκλογική μας δέσμευση να υπάρξει διαφάνεια παντού και έλεγχος σε όλη την διαδικασία χρήσης του δημοσίου χρήματος. Γι’ αυτό και ο έλεγχος περιλαμβάνει και τη δική μας θητεία όπου ήδη έχουμε πεπραγμένα. Στόχος δεν είναι η τιμωρία, αλλά ο εντοπισμός των όποιων συστηματικών λαθών και της όποιας απώλειας χρήματος. Οι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να δώσουν τα στοιχεία που απαιτεί ο έλεγχος, τον οποίο έχει αναλάβει μια από τις πιο έγκριτες εταιρείες στη χώρα μας. Εκτιμώ ότι πολύ σύντομα θα έχουμε τα αποτελέσματα». Και κατέληξε στέλνοντας ένα μήνυμα: «Όσοι σκόπιμα εμποδίζουν τον διαχειριστικό έλεγχο σημαίνει ότι κάτι θέλουν να κρύψουν. Αυτοί θα αποδοθούν στην κρίση της τοπικής κοινωνίας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος