FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκίνησε με καλούς οιωνούς ο τρύγος του 2020 στα Κτήματα Μερκούρη στο Κορακοχώρι και Μπριντζίκη στο Λαντζόι!

Ημερομηνία: 26-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Αγροτικά, Νέα
-Τα πρώτα δείγματα εγγυώνται μια πολύ καλη οινική χρονιά με εξαιρετικά κρασιά

Με τους καλύτερους οιωνούς και με χαμόγελα αισιοδοξίας για μια πολύ καλη οινική χρονιά με εξαιρετικά όπως φαίνεται κρασιά, ξεκίνησε και επισήμως ο Τρύγος του 2020, σε δύο από τα μεγαλύτερα Οινοποιεία της Ηλείας. Στο Κτήμα Μερκούρη στο Κορακοχώρι  εδώ και δύο μέρες και στο Κτήμα Μπριντζίκη στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, όπου επικρατεί οινικός “οργασμός”. Και επιτέλους, ήρθε η ώρα να “αποζημιωθούν Ηλείοι οινοπαραγωγοί με την νέα σοδιά, καθώς η Ηλειακή οινοποιεία έχει υποστεί μια μεγάλη οικονομική καταστροφή εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Το λουκέτο στην εστίαση, η κατάρρευση του τουρισμού και η παύση των εξαγωγών  κυρίως την περίοδο του lockdown οδήγησαν σε μεγάλη απώλεια εσόδων χωρίς ταυτόχρονη μείωση του κόστους, αφού η καλλιέργεια των αμπελώνων για την παραγωγή του προϊόντος δεν ήταν εφικτό να σταματήσει. Η οικονομική «καθίζηση» που υπεστησαν οι οινοποιοί τουλάχιστον το πρώτο εξάμηνο του 2020, ήταν  τέτοια που τα περιθώρια αισιοδοξίας για ταχεία κάλυψη της απώλειας, δεν ήταν μεγάλα. Ευτυχώς όμως που η φετινή σοδειά από τα πρώτα της δείγματα σκόρπισε χαμόγελα και τα αρωματικά και εκλεκτά κρασιά των Ηλείων Οινοποιών θα κυκλοφορήσουν και πάλι εν αφθονία στην ξένη και εγχώρια αγορά, αφήνοντας πίσω τους ευελπιστούμε όλοι,  τον κορονοϊό.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, φυτό, δέντρο, ουρανός, γρασίδι, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Η πρώτη μέρα λοιπόν  του Τρύγου στο Κτήμα Μερκούρη, ξεκίνησε με την συγκομιδή του Refosco dal peduncolo rosso από το αμπελοτόπι “λόφος” του αμπελώνα Χριστιά. Όπως αναφέρουν οι ιδιοκτήτες του Κτήματος Μερκούρη, η οικογένεια Κανελλακόπουλου για την φετινή σοδειά του τρύγου “ Σε μια χρονιά ιδιαίτερη λόγω συνθηκών, η φύση φρόντισε να μας αποζημιώσει με την εξαιρετικά υψηλή ποιότητα των καρπών της.Εξαιρετικής ποιότητας σταφύλια που θα αποτελέσουν τη βάση του “Κτήμα Μερκούρη Cava”. Ευχόμαστε καλό τρύγο σε όλους τους συναδέλφους οινοποιούς και αμπελουργούς!”

Η περασμένη Παρασκευή, ήταν αντιστοίχως η πρώτη μέρα του τρύγου για το Κτήμα Μπριντζίκη Abelon, στο Λαντζόι και ο Διονύσης και η Διονυσία Μπριντζίκη μαζί με όλη την οικογένεια, συνεργάτες και εργαζόμενους στο Κτήμα και το Οινοποιείο βρίσκονται επί τω έργω. Σύμφωνα με τις πρώτες τους εκτιμήσεις η παραγωγή δείχνει εξαιρετική.  “Ευχόμαστε σε όλους τους οινοποιούς της Ελλάδας καλό τρύγο και ακόμα καλύτερα κρασιά! Καλή δύναμη για μια εξαιρετική οινικη χρονιά. Άλλωστε μας το χρωστάει το 2020!”.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, φυτό, σύννεφο, δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες, φαγητό και φύση

Η εικόνα ίσως περιέχει: φυτό, ουρανός, δέντρο, λουλούδι, σύννεφο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος