FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των υπόγειων κάδων στην Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 18-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Εργασίες εκσκαφών, προκειμένου να γίνει η εγκατάσταση των συστημάτων υπόγειων κάδων απορριμμάτων στην πόλη της Αμαλιάδας ξεκίνησαν συνεργεία του Δήμου Ήλιδας.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει αισθητικά τα κεντρικά σημεία της Αμαλιάδας όπου θα εγκατασταθούν, αντικαθιστώντας τους παλιούς συμβατικούς κάδους απορριμμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι, το σύστημα υπόγειων κάδων απορριμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 145.000 ευρώ, αφορούσε την προμήθεια οχτώ υπόγειων κάδων χωρητικότητας περίπου 3m³ έκαστος, αλλά και την προμήθεια ενός ειδικού γερανού που θα τοποθετηθεί σε απορριμματοφόρο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η σωστή και χωρίς προβλήματα αποκομιδή τους.

Εκτός από τους πρώτους 8 υπόγειους κάδους απορριμμάτων, ο Δήμος Ήλιδας θα εφοδιαστεί και με άλλα συστήματα μέσω του προγράμματος των Κέντρων Ανοιχτού Εμπορίου (OPENMALL).

Στα θετικά των υπόγειων κάδων, εκτός από την αισθητική αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου, της εικόνας και της ποιότητας ζωής, είναι και η βελτίωση του μικροκλίματος, ο περιορισμός της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα και το γεγονός ότι δεν υπάρχει επαφή με τα απορρίμματα ανθρώπων και ζώων.

Η πρώτη αυτή τοποθέτηση των οχτώ υπόγειων κάδων απορριμμάτων θα αποτελέσει την πρόβα τζενεράλε για τον Δήμο Ήλιδας, εν όψει και των νέων συστημάτων υπόγειων κάδων που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Κέντρων Ανοιχτού Εμπορίου (OPENMALL) το οποίο θα υλοποιηθεί στο Δήμο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος