FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκίνησε η προετοιμασία για την εμποροπανήγυρη Στρεφίου

Ημερομηνία: 04-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα
-Εγκρίθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο οι όροι παροχής αδειών σε εμπόρους και μικροπωλητές

Την προετοιμασία για την ετήσια εμποροπανήγυρη στο Στρέφι ξεκίνησε ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, προκειμένου να την αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να ανορθωθεί η τοπική οικονομία και να αλλάξει το αρνητικό κλίμα στην αγορά. Η αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής για την εμποροπανήγυρη, Ρόη Αντωνοπούλου, ανέπτυξε στην εισήγησή της τους όρους και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται από όσους θέλουν να εξασφαλίσουν άδεια συμμετοχής, προκειμένου να αποτραπούν αστοχίες και παραλείψεις.

Όπως ανέφερε, η ετήσια εμποροπανήγυρη Στρεφίου θα διαρκέσει επτά ημέρες και  θα λάβει χώρα και φέτος, στον ίδιο χώρο που διενεργείται κάθε χρόνο, από 11 Οκτωβρίου 2020 έως και 17 Οκτωβρίου 2020. Οι άδειες χορηγούνται στους συμμετέχοντες με βεβαίωση υπαίθριας δραστηριότητας ετήσιας διάρκειας σε ισχύ ή β) άδεια λαϊκής αγοράς με πώληση βιομηχανικών ειδών σε ισχύ ή γ)  άδεια άσκησης υπαίθριου στάσιμου ή πλανόδιου εμπορίου και δ) άδεια άσκησης επιτηδεύματος πρόσφατα θεωρημένη από την αρμόδια Δ.O.Y (για τους λοιπούς εμπόρους), υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν τα νόμιμα παραστατικά και πληρούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις της φορολογικής νομοθεσίας. Αν εμφανιστεί κάποιο ή κάποια επαγγελματικά Σωματεία ψυχαγωγικών Θεαμάτων-Λούνα Παρκ και Εμπόρων-Μικροπωλητών Παζαριών Ελλάδας, θα πρέπει να προσκομίσει στα αρμόδια όργανα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας καταστατικό που να έχει κατατεθεί και να έχει εγγραφεί στα οικεία βιβλία αναγνωρισμένων Σωματείων του Πρωτοδικείου, καθώς και στην αρμόδια ΔΟΥ πρακτικό περί διενέργειας αρχαιρεσιών του εν λόγω Σωματείου.

Πώς και πότε θα δοθούν οι άδειες συμμετοχής

Οι άδειες συμμετοχής εκδίδονται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ισχύουν για συγκεκριμένο χώρο και θέση.  Για αυτό και έγινε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος  του Δήμου τοπογράφηση του χώρου και η αρίθμηση των θέσεων παραχώρησης (ανάρτηση αυτών στο οικείο χώρο δημοσιεύσεων και ανακοινώσεων του Δήμου, καθώς και στο χώρο της εμποροπανήγυρης), έτσι ώστε να είναι προσιτά και ευδιάκριτα στους ενδιαφερομένους.  Το  σχέδιο θα αποτυπωθεί με διαγράμμιση και επί εδάφους.

Οι θέσεις κατά κατηγορία κατά κανόνα είναι δύο, Συνήθεις και Προνομιούχες. Προνομιούχες είναι οι  θέσεις που κατά τη συνήθη συναλλακτική πρακτική αφορούν την πώληση ζαχαρωδών ειδών και λουκουμάδων ή προορίζονται για ψησταριές, μπάρ κ.λπ.  Αν υπάρξουν αδιάθετες θέσεις μπορεί να διατεθούν από την επιτροπή (στα πλαίσια του νόμου) και κατά προτεραιότητα προσέλευσης μέχρι την παραμονή έναρξης.

Στις 22 Σεπτεμβρίου (7μ.μ.) θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τη δημόσια κλήρωση  για τη χορήγηση των αδειών συμμετοχής καθώς επίσης και για τηνδημόσια κλήρωση των θέσεων τοποθέτησης των αδειοδοτούμενων. Το αντίτιμο του δημοτικού τέλους θα πληρωθεί την ίδια στιγμή στα εντεταλμένα όργανα της οικονομικής υπηρεσίας από όσους καταλάβουν χώρο στην εμποροπανήγυρη.

Η κα Αντωνοπούλου σημείωσε επίσης ότι ο δήμος θα απαιτήσει εγγύηση 2.000 ευρώ για την πιστή εφαρμογή των απαιτουμένων υποχρεώσεων των μικροπωλητών και θα ελέγχει με τα εντεταλμένα δημοτικά του όργανα την πιστή εφαρμογή τους, ενώ οι ίδιοι οι μικροπωλητές ή έμποροι με ελεύθερη διαπραγμάτευση διαμορφώνουν το κόστος κατασκευής – οργάνωσης και λειτουργίας με την υποχρέωση να τηρήσουν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να εγγυηθούν ασφαλείς και καλαίσθητες εγκαταστάσεις και την άρτια εξυπηρέτηση των πολιτών.

Την όλη διαδικασία θα επιβλέπει επιτροπή η οποία θα διενεργεί τη σχετική διαδικασία παραχώρησης του χώρου. Οι κατέχοντες χώρο πώλησης φαγώσιμων ειδών υποχρεώνονται επιπλέον  με τον εφοδιασμό αδειών υγειονομικού ενδιαφέροντος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος