FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκίνησε η χορήγηση τέταρτης δόσης στο Ισραήλ

Ημερομηνία: 27-12-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Ένα ισραηλινό νοσοκομείο χορήγησε, σήμερα, τέταρτες δόσεις εμβολίου για τον COVID-19 σε μια δοκιμαστική ομάδα, καθώς η χώρα εξετάζει την έγκριση του μέτρου για ευάλωτους πληθυσμούς σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει την αύξηση των λοιμώξεων που τροφοδοτείται από την παραλλαγή Όμικρον.

Η μελέτη του Ιατρικού Κέντρου Sheba στο Ramat Gan έξω από το Τελ Αβίβ «θα εξετάσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στην παραγωγή αντισωμάτων και στην ασφάλεια, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν γενικά χρειάζεται και μια τέταρτη δόση», είπε ένας εκπρόσωπος. Τα 150 άτομα είναι όλα ιατρικό προσωπικό.

Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας την περασμένη εβδομάδα συνέστησε το Ισραήλ να γίνει η πρώτη χώρα που θα προσφέρει μια τέταρτη δόση εμβολίου – επίσης γνωστή ως δεύτερη αναμνηστική – σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, σε όσους υποφέρουν από εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και σε ιατρούς.

Η πρόταση χαιρετίστηκε από την ισραηλινή κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να αυξήσει τη συμμετοχή στους εμβολιασμούς. Αλλά η τέταρτη λήψη περιμένει την τελική έγκριση από τον γενικό διευθυντή του υπουργείου, Νάχμαν Ας, έναν γιατρό του οποίου η απόφαση, λένε αξιωματούχοι, θα ληφθεί χωρίς κυβερνητική παρέμβαση.

Δεδομένης της ανησυχίας για την έλλειψη δεδομένων δοκιμών, ο Ας ενδέχεται να τροποποιήσει τα κριτήρια επιλεξιμότητας αυξάνοντας το όριο ηλικίας στα 70 και αφαιρώντας τους ιατρούς από τις ομάδες εμβολιασμού, ανέφεραν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Το Υπουργείο Υγείας ούτε το επιβεβαίωσε ούτε το διέψευσε, ούτε είπε πότε πρέπει να ληφθεί η απόφαση του Ας. Περίπου το 63% του πληθυσμού των 9,4 εκατομμυρίων του Ισραήλ έχει λάβει τις δύο πρώτες δόσεις εμβολίου, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου. Σχεδόν το 45% έχει λάβει επίσης μια τρίτη δόση ή αναμνηστικό εμβόλιο.

Σχεδόν 2.000 επιβεβαιωμένες ή ύποπτες περιπτώσεις Όμικρον έχουν καταγραφεί. Το Ισραήλ ήταν η χώρα που κυκλοφόρησε ταχύτερα τα αρχικά εμβόλια πριν από ένα χρόνο και έγινε μία από τις πρώτες που παρατήρησαν ότι η ανοσία μειώθηκε με την πάροδο του χρόνου, ανταποκρινόμενη με ένα ευρέως διαδεδομένο ενισχυτικό πρόγραμμα.

efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος