FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκίνησαν χθες οι εμβολιασμοί στους υγειονομικούς της Ηλείας

Ημερομηνία: 08-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Υγεία
Επιχείρηση «Ελευθερία»: Δεν βγαίνει το πλάνο για εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού

Με ρυθμούς χελώνας εκτιμά το υγειονομικό προσωπικό στο ΕΣΥ ότι θα ολοκληρωθεί η επιχείρηση «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό περίπου του 70% του πληθυσμού ώστε να επιτευχθεί η πολυπόθητη ανοσία, αφού εκτιμούν ότι θα περάσει κατά πολύ το καλοκαίρι. Οι αρχικές αστοχίες αλλά και οι καθυστερήσεις στην άφιξη των εμβολίων σε συνδυασμό με το ελάχιστο προσωπικό που μετακινήθηκε από άλλες δομές, δημιουργούν έντονο προβληματισμό στους εργαζόμενους του συστήματος υγείας. Μάλιστα, φαίνεται ότι μία βασική ανησυχία είναι πως εξαιτίας της επιχείρησης των εμβολιασμών θα υποβαθμιστούν οι υπόλοιπες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Εξάλλου, χθες, έφτασαν συνοδεία περιπολικών της Αστυνομιας  και τα πρώτα εμβόλια στην Ηλεία όπου στο Νοσοκομείο Πύργου παραδόθηκαν377 δόσεις και στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας 115. Πρώτος εμβολιάστηκε ο Διοικητής του ΓΝ. Ηλείας Χρ. Χριστόπουλος και ακολουθήσαν μεταξύ άλλων η διευθύντρια της ΜΕΘ  Αναστασία Βασιλείου, η προϊσταμένη της διεύθυνσης της νοσηλευτικής υπηρεσίας Γεωργία Αντωνοπούλου και η προϊσταμένη της ΜΕΘ Σταματία Σταμάτη. Σήμερα θα εμβολιαστούν γιατροί και νοσηλευτές της πρώτης γραμμής στο Νοσοκομείο Πύργου και θα διαρκέσει και τις επόμενες τουλάχιστον πέντε μέρες για την πρώτη φάση του εμβολιασμού.  Ο εμβολιασμός των υγειονομικών του Νοσοκομείου Αμαλιάδας θα ξεκινήσει επίσης σήμερα το πρωί στις 7.30,

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

Το χρονοδιάγραμμα

Τώρα, σε οτι αφορά όλη τη χώρα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σωματείου των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό, το μεγαλύτερο Νοσοκομείο της χώρας, Ηλία Σιώρα το χρονοδιάγραμμα για τους εμβολιασμούς «δεν βγαίνει». Όπως αναφέρει για να επιτευχθεί η ανοσία στα εμβολιαστικά κέντρα πρέπει να χορηγηθούν 15 εκατ. δόσεις (75% του πληθυσμού Χ 2) σε 1.048 εμβολιαστικά κέντρα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται και υπαίθριες δραστηριότητες

«Τηρώντας τις οδηγίες (15 λεπτά ανά άτομο) και με 14ωρη λειτουργία (διπλοβάρδια) ακόμα και με 7 μέρες λειτουργίας τη βδομάδα, μπορούν να γίνονται περίπου 85.000 εμβολιασμοί maximum την ημέρα πανελλαδικά. (Για την ώρα έχουμε προμηθευτεί περίπου 90.000). Η ανοσία θα επιτευχθεί σε 176 μέρες (15.000.000/85.000) με τις πιο άριστες προϋποθέσεις και με το πιο ιδανικό σενάριο. Αδύνατον με τα σημερινά δεδομένα», σημειώνει.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Το προσωπικό

Σύμφωνα με τα όσα εξηγεί ο κ.Σιώρας, εκτός από τον αριθμό των εμβολίων πρέπει να υπολογιστεί και ο αριθμός προσωπικού (γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί κ.λπ. προσωπικό) για τη διεκπεραίωση του τεράστιου έργου. Αν αντληθεί προσωπικό, από τους ήδη υπηρετούντες σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ για τον εμβολιασμό, πολλές λειτουργίες πάνε πίσω, τα ραντεβού σε υπηρεσίες ΠΦΥ, από 2 μήνες θα πάνε στους 5, με όλες τις συνέπειες. Στην υγεία είναι τόσο δραματική η κατάσταση που κανείς δεν περισσεύει».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος