FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες στην ΕΟ Πύργου-Καλού Νερού

Ημερομηνία: 11-11-2020 | Συντάκτης:
Παρέμβαση ύψους 19,8 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ

Σε τροχιά υλοποίησης μπήκες η αναβάθμιση της Εθνικής Οδού Πύργου-Καλού Νερού, καθώς ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες από την ανάδοχο εταιρεία ΟΔΟΣ ΑΤΕ στο οδικό τμήμα από το Επιτάλιο ως το Ανεμοχώρι. Πρόκειται για παρέμβαση ύψους 19,8 εκατ. ευρώ, η οποία είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014-2020 και προβλέπει επεμβάσεις βελτίωσης οδικής ασφάλειας σε περίπου 54 χλμ στον οδικό άξονα Πύργος – Καλό Νερό, εκ των οποίων τα 42 στην Ηλεία.

Όπως τόνισε στέλεχος του τεχνικού τμήματος της εταιρείας στην «Πρωινή», στόχος ήταν η πλήρης ανάπτυξη των εργοταξίων ως το τέλος του έτους, ωστόσο το lockdown ενδέχεται να περιορίσει τη δραστηριότητα. Τις πρώτες ημέρες έγιναν ορισμένες προεργασίες που αφορούν τον καθαρισμό εκατέρωθεν του οδοστρώματος, προκειμένου να βελτιωθεί άμεσα και η ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

Αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση βραχυπρόθεσμων επεμβάσεων, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο οδικό τμήμα της Εθνικής Οδού. Οι εργασίες θα γίνουν κυρίως σε επιλεγμένες θέσεις μειωμένης οδικής ασφάλειας, όπως αυτές προβλέπονται στις μελέτες που εξασφάλισε η περιφερειακή αρχή του 2018 από την «Εγνατία Οδό», με αναβάθμιση και αντικατάσταση του εξοπλισμού της οδού, όπως επαναδιαγράμμιση, εργασίες ηλεκτροφωτισμού, πινακίδες σήμανσης, ανακλαστήρες οδοστρώματος, γραμμική οριοσήμανση, στηθαία ασφαλείας κλπ.

Στην Ηλεία θα γίνουν παρεμβάσεις σε 23 σημεία συνολικά,  με σημαντικότερες αυτές στη γέφυρα Αλφειού και τη γέφυρα Νέδα, ενώ θα γίνουν εργασίες οδοστρωσίας σε όλο το μήκος τού εν λόγω οδικού τμήματος. Η διάρκεια της σύμβασης είναι δύο χρόνια και στόχος του έργου είναι να αυξηθεί το επίπεδο ασφάλειας σε έναν άξονα που ενώνει την Ηλεία με τη Μεσσηνία και χαρακτηρίζεται από αυξημένη κίνηση, ειδικά τους θερινούς μήνες λόγω των επισκεπτών στις παραλίες.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση επελέγη λόγω του αδιεξόδου σχετικά με το ενδεχόμενο κατασκευής σύγχρονου αυτοκινητόδρομου από τον Πύργο ως την Τσακώνα. Υπενθυμίζεται ότι λόγω του οικοσυστήματος του Καϊάφα «πάγωσαν» οι μελέτες εναλλακτικής χάραξης διότι αυξήθηκε το κόστος κατασκευής, ενώ μετά και την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος οι πιθανότητες για τέτοιο έργο έχουν μειωθεί ακόμα περισσότερο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος