FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκίνησαν οι εργασίες βελτίωσης της Κατακόλου

Ημερομηνία: 11-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα
Παρεμβάσεις που βελτιώνουν την οδική ασφάλεια και την ποιότητα ζωής, τόνισε αντιπερ/ρχης Ηλείας, Β. Γιαννόπουλος

Ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες στην επαρχιακή οδού Πύργου-Κατακόλου, στο πλαίσιο των δύο εργολαβιών, συνολικού προϋπολογισμού 5,4 εκατ. ευρώ, οι οποίες προβλέπουν τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της ποιότητας ζωής των πολιτών της ευρύτερης περιοχής του Πύργου.

Πρόκειται για έναν δρόμο με πυκνή κυκλοφορία, καθώς ενώνει την πόλη με τις πλέον δημοφιλείς παραλίες, και δυστυχώς αρκετά ατυχήματα, ενώ αποτελεί και διέξοδο περιπάτου για τους πεζούς πολίτες και τους ποδηλάτες, ειδικά τις απογευματινές ώρες. Στο πρώτο τμήμα της επαρχιακής οδού Πύργος – Άγιος Ιωάννης, θα υλοποιηθούν παρεμβάσεις αναπλάσεων των πεζοδρομίων, προκειμένου να αξιοποιηθεί ο παρόδιος χώρος για περπάτημα και ποδηλασία σε συνδυασμό με κυκλοφοριακές παρεμβάσεις που θα μειώνουν τις υψηλές ταχύτητες, ώστε να αναδειχθεί η λειτουργία αναψυχής της οδού. Στο δεύτερο τμήμα μήκους 6,2 χλμ, από τον Άγιο Ιωάννη έως τη διασταύρωση Αγίου Ανδρέα θα γίνουν εργασίες διαμόρφωσης στο υφιστάμενο οδόστρωμα εύρους 13,5 μέτρων και βελτιώσεις των τεχνικών χαρακτηριστικών της οδού με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βας. Γιαννόπουλος, σε πρόσφατες δηλώσεις του αναφέρθηκε στην πολυδιάστατη σημασία των έργων στον άξονα Πύργος-Κατάκολο.

«Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν, θα βελτιώσουν σημαντικά την οδική ασφάλεια, σ’ έναν δρόμο με αυξημένη τουριστική –και όχι μόνο– κίνηση. Η παρέμβασή μας στο εν λόγω γεωγραφικό τμήμα που οδηγεί στο επίνειο του Πύργου, ολοκληρώνεται με ένα ακόμα αναπτυξιακό έργο, την παράκαμψη Λαστεΐκων-Αγίου Ιωάννη-Κατακόλου, που επίσης θα συμβασιοποιηθεί άμεσα», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος