FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκίνησαν οι εργασίες στην Δ.Ε. Ωλένης

Ημερομηνία: 31-08-2022 | Συντάκτης:

Σημαντικά έργα αγροτικής οδοποιίας και υποδομών στην T.K. Μαγούλας

Με σημαντικές και ζωτικής σημασίας παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία και σε υποδομές, που θα λύσουν χρόνια προβλήματα προσβασιμότητας, ξεκίνησε το υποέργο στην Δ.Ε. Ωλένης, στο πλαίσιο του μεγάλου έργου συνολικού προϋπολογισμού 1.400.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, στην T.K. Μαγούλας ήδη εκτελούνται εργασίες σε πολλά σημεία, που με την ολοκλήρωσή τους η ταλαιπωρία των κατοίκων και των καλλιεργητών θα είναι παρελθόν.

Στη Μαγούλα, όπου γίνονται πολλές παρεμβάσεις βρέθηκε χθες ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος. Μαζί τους ο επιβλέπων μηχανικός του έργου Λάμπης Δημητρακόπουλος και ο πρόεδρος της T.K. Μαγούλας Νικόλαος Καλαμπόκας, όπου είχαν την ευκαιρία να κάνουν αυτοψία στο χώρο και να εξακριβώσουν τον γρήγορο ρυθμό των εργασιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του υποέργου για τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν σε σχεδόν 90 σημεία της Δ.Ε. Ωλένης, ανέρχεται στις 472.000 ευρώ.

«Γίνονται σημαντικά έργα στην αγροτική οδοποιία. Παρεμβάσεις που είναι καθοριστικής σημασίας για τη διασφάλιση της βατότητας του αγροτικού δικτύου για τις περιουσίες και τις καλλιέργειες των κατοίκων, στο πλαίσιο της μεγάλης εργολαβίας του 1,4 εκ. ευρώ. Του «ταλαιπωρημένου» αυτού έργου, που θα μπορούσε να είχε γίνει το έργο εδώ και δύο χρόνια και να χρησιμοποιείται ήδη από τους δημότες» δήλωσε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Κι ακόμα τόνισε: «Κάνουμε παρεμβάσεις ουσιαστικές, καθοριστικές, απαραίτητες, γνωρίζοντας και αναγνωρίζοντας τον αγροτικό χαρακτήρα των περιοχών και πόσο αυτές οι υποδομές αγροτικής οδοποιίας συμβάλλουν όχι απλά στην εύκολη μετακίνηση των ανθρώπων αλλά κυρίως στην απρόσκοπτη αγροτική παραγωγή. Θα γίνουν τέτοιες παρεμβάσεις σε όλες τις κοινότητες της Δ.Ε. Ωλένης και σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε νέα έργα και για τις άλλες Δ.Ε. Είναι μια αντικειμενική διαδικασία που έγινε από τους μηχανικούς του Δήμου, με βάση τις προτάσεις που διαχρονικά ισχύουν στη διοίκηση και τη λογική της συνέχειας στη διοίκηση».

Γιάννης Αργυρόπουλος: «Αντιμετωπίζονται χρόνια προβλήματα»

Με τη σειρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος δήλωσε: «Το μεγάλο έργο αγροτικής οδοποιίας στην Δ.Ε. Ωλένης, που είναι υποέργο του 1,4  εκ. ευρώ και μέσω αυτού θα γίνουν παρεμβάσεις σε 92 σημεία σε όλες τις τοπικές κοινότητες της, ξεκίνησε από την Μαγούλα με παρεμβάσεις ουσίας σε συγκεκριμένα σημεία όπου η προσβασιμότητα σε οικισμούς και αγροτικές καλλιέργειες ήταν από πολύ δύσκολη έως αδύνατη. Οι παρεμβάσεις αυτές θα συνεχιστούν με γρήγορους ρυθμούς σε όλες τις τοπικές κοινότητες και θα αντιμετωπίζουν χρόνια και σοβαρά προβλήματα, τα οποία είχαν δημιουργηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που δυστυχώς συνήθως πλήττουν την περιοχή μας».

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μαγούλας Νικόλαος Καλαμπόκας, ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή και τόνισε ότι το έργο γίνεται γρήγορα και με σωστή τεχνική. «Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης των καταστροφών που είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια από έντονα καιρικά φαινόμενα. Είχαν γίνει μεγάλες ζημιές στην αγροτική οδοποιία, κυρίως στις υποδομές, στα γεφύρια, τους σωληνωτούς οχετούς, καθώς και καταπτώσεις-κατολισθήσεις πρανών, με αποτέλεσμα η διέλευση των κατοίκων να είναι δύσκολη ή και αδύνατη σε κάποιες περιπτώσεις. Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Αργυρόπουλο και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, που ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες της κοινότητάς μας, όπως και τον επιβλέποντα του έργου Λάμπη Δημητρακόπουλο και τον ανάδοχο, με τους οποίους έχουμε άψογη συνεργασία. Γίνεται ένα έργο γρήγορο και με σωστή τεχνική. Το έργο αυτό θα μείνει και θα θεραπεύσει χρόνια προβλήματα προσβασιμότητας» δήλωσε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος