FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης των ρηγμάτων και εκβάθυνσης του χειμάρρου «Βέργα» στη Μανολάδα.

Ημερομηνία: 31-05-2022 | Συντάκτης:

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης  κ. Λέντζας Ι., με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας                κ. Βαγγελάκο Π., και την Δημοτική Σύμβουλο κ. Μπιτούνη Π., επισκέφθηκαν σήμερα Τρίτη 31 Μαΐου την Μανολάδα, επιβλέποντας τις εργασίες, για την αποκατάσταση των ρηγμάτων που έχουν προκληθεί στον ποταμό «Βέργα», από τις θεομηνίες του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, που έπληξαν τον Δήμο μας.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζας Γ. δήλωσε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο αντιπλημμυρικής παρέμβασης το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Οι αποκαταστάσεις των ρηγμάτων που προκλήθηκαν κατά την πορεία του ποταμού «Βέργα», η εκβάθυνση, και ο καθαρισμός του χειμάρρου έχει ως στόχο την απρόσκοπτη διοχέτευση των ομβρίων υδάτων, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα πλημμυρών που έπληξαν πρόσφατα την περιοχή.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει εκπονήσει μελέτη που αφορά τον καθαρισμό και εκβάθυνση χειμάρρων του Δήμου μας, συνολικού κόστους 900.000 ευρώ, και αφορά τους χείμαρρους Βέργα,  Ρούσκουλα, Καντρέβα, Καπελετέικο, κ.α.  ώστε να αποφευχθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα, και  να μην υπάρχει κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές, και περιουσιών.

Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή, και συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και την ευχαριστούμε πολύ για την συνδρομή της, στην αποκατάσταση αυτών των ζημιών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος