FOLLOW US: facebook twitter

Δηλώσεις για τα κορονοβοηθήματα – Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τα πληττόμενα αγροτικά προϊόντα

Ημερομηνία: 26-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα
-Τι επισημαίνει ο πρόεδρος της Ο.Π Αμαλιάδας  για καρπούζι και πατάτα

Ξεκίνησαν από χθες οι αιτήσεις για την ενίσχυση των πληττόμενων απο τον κορονοιο  αγροτικών προϊόντων και συγκεκριμένα  στην Ηλεία αγορά για το καρπούζι χαμηλής κάλυψης και για την πατάτα. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος, που εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για προϊόντα που μένουν για την ώρα εκτός.

“Από την Τετάρτη ξεκίνησαν  οι αιτήσεις, για την ενίσχυση των πληττόμενων προϊόντων από τον κορονοϊό, για τα χαμηλής κάλυψης καρπούζια και πατάτες. Για τα κηπευτικά δεν έχει εγκριθεί ακόμα ο φάκελος από την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως και για τα υπαίθρια καρπούζια.

Για την διαδικασία διαφωνούμε, το είχαμε πει άλλωστε και στο υπουργείο,  ότι από την στιγμή που ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει τα στρέμματα του παραγωγού, έχει την ποικιλία του παραγωγού, έχει το κύριο επάγγελμα αγρότης, έπρεπε να κάνει ο οργανισμός από μόνος του τους συνδυασμούς και να πληρώσει τον κόσμο χωρίς να τον ταλαιπωρεί αδίκως. Αυτό είναι απαράδεκτο για μένα σε καιρό πανδημίας να τρέχει ο κόσμος πάνω κάτω να κάνει αιτήσεις ηλεκτρονικά και συνήθως μόνος δεν μπορεί ή δεν έχει τη δυνατότητα.

Τέλος ο κ. Βαιανάτος τόνισε ότι μετά από τις διευκρινίσεις που έλαβε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, εγινε ξεκάθαρο το ότι κάθε πρόγραμμα επιδότησης είναι ανεξάρτητο και αν ο παραγωγός πήρε για παράδειγμα επιδότηση για τις ελιές, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν δικαιούται να πάρει και για ένα άλλο αγροτικό προϊόν. Επομένως η πληροφορία ότι οι επιδοτήσεις αγροτικών προϊόντων συμψηφίζονται, δεν εχει καμία βάση γι αυτό και κάλεσε τους παραγωγούς να υποβάλλουν κανονικά αιτήσεις όσοι έχουν προϊόντα που έχουν πληγεί  και έχουν δικαίωμα να αποζημιωθούν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος