FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκινά η όγδοη και τελευταία τοιχογραφία του 5ου Διεθνούς Street Art Φεστιβάλ Πάτρας | ArtWalk 5

Ημερομηνία: 24-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Η όγδοη και τελευταία τοιχογραφία στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Street Art Φεστιβάλ Πάτρας | ArtWalk 5 ξεκινά την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, στην οδό Νόρμαν και Κανακάρη Ρούφου στην Πάτρα από τον εγχώριο καλλιτέχνη της street art, Silver Formz.

Ο Silver Formz κατάγεται και διαμένει στην Ελλάδα και, μέσα στις επόμενες ημέρες, θα δημιουργήσει στον αστικό ιστό της Πάτρας μία ξεχωριστή και εντυπωσιακή τοιχογραφία που ανήκει και αυτή στις θεματικές τοιχογραφίες της φετινής διοργάνωσης.

Τα μεγάλου μεγέθους έργα που δημιουργεί ο καλλιτέχνης στο δημόσιο χώρο αποτελούν προϊόντα κοινωνικής και πολιτικής έμπνευσης και στοχεύουν στο να τραβήξουν την προσοχή του καθημερινού περαστικού και να τον κάνουν να στοχαστεί πάνω στην σύγχρονη πραγματικότητα. Σε αυτό συμβάλλει και η χρήση του μαύρου σαν φόντο, η έλλειψη χρωμάτων και οι «προκλητικές» φιγούρες που χρησιμοποιεί.


Ο Silver Formz έχει δημιουργήσει τοιχογραφίες σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και τριών τοιχογραφιών σε προσόψεις κτιρίων στην Πάτρα, και έχει συμμετέχει σε πολλά εγχώρια φεστιβάλ, καθώς και σε πολλές ομαδικές ή ατομικές εκθέσεις.

Για την τοιχογραφία που θα δημιουργήσει στο πλαίσιο του ArtWalk 5, εμπνέεται από δύο από τα σημαντικότερα και τραγικότερα γεγονότα που συνέβησαν τον 20ο αι και επηρέασαν την έκβαση της ιστορίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Silver Formz, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Οι διοργανωτές του Artwalk σας περιμένουν να παρακολουθήσετε από κοντά την δημιουργία της τοιχογραφίας, να γνωρίσετε τον καλλιτέχνη και το έργο του και να μαντέψετε αυτό που θα απεικονίζει η τοιχογραφία.

Περισσότερες πληροφορίες για την Art In Progress και τις δράσεις της μπορείτε να βρείτε: artinprogress.eu |  Facebook (Art In Progress) (ArtWalk) | instagram (artinprogress.patras) (artwalk_festival)



Πηγή: tetartopress.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος